Bumerang - Yazarkafe

7 Ekim 2015 Çarşamba

ÇITIR SODALI BÖREK



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim...... 


Malum geçen hafta  kurban bayramıydı  etle uğraşma misafir derken evden çıkamadık yapamadığımız bayram gezmelerini bu haftaya bıraktık, cumartesi günü halamıza gittik . Sağolsun Bahar ve Hala bizi çok güzel ağırladı dolmalar, börekler bazlamalar anlıyacağınız  halacık döktürmüş her gittiğimizde değişik bir şeyler yapan haladan  bu seferde  sodalı çıtır börek tarifini aldık . Az malzemeyle harika çıtır çıtır bir börek ....Yedim çok begendim hemen sizlerle de paylaşmak istedim...

MALZEMELER

  • 4 Su bardağı un 
  • 1 şişe soda
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • yeteri kadar tuz. 
  •  1 yumurta sarısı (üzeri için )
  • tereyağ veya margarin (hamurun arasına sürmek için)
  • susam
  • Peynir ,maydanoz
YAPILIŞI

Hamuru yapmakla başlıyoruz malum yoğurduktan sonra biraz beklememiz hamurun açılması açısından bize kolaylık sağlayacak. Unun ortasında açıp maya , sıvı yağ, tuz,  maden suyu ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz. Öte yandan peynir maydanoz  hazırlıyoruz ama başka bir harç isterseniz kıyma, patates sucuk peynir domates  arzuya göre seçip koyabilirsiniz. Bekleyen hamuru 16 eşit parçaya bölüp tepsi büyüklüğünde açıyoruz yağladığımız tepsiye ilk hamurunu yerleştirip her kata yağ sürüyoruz sekizinci  katta araya hazırladığımız harcı koyup aynı şekilde her kata yağ sürüp diğer sekiz yufkayı da  yerleştiriyoruz  en üstüne yumurta sürüp susam döküyoruz. kesip fırınlıyoruz.... 180 derece fırında kızarana kadar  pişiriyoruz... Fırından çıkan çıtır çıtır böreği Afiyet le yiyoruz...