Bumerang - Yazarkafe

6 Aralık 2018 Perşembe

29 EKİM'DE YUSUF MERT VE ŞAHLANIŞ ORATORYOSU

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......

Hep söylerim lafı geçtikçe Yusuf mert öğretmenlerden yana çok şanslı Anaokulundaki Seven ve Sibel Öğetmenlerimiz ve şu anda okuduğu ailemizin öğretmeni diyorum çünkü Şevval'e de ilkokulu okutan Hülya Öğretmenimiz bizim için büyük şans. Yusuf bütün öğretmenlerini çok sevdi bir çocuğum öğretmenini ve okulunu sevmesi okuldaki başarısındaki en büyük etken bence .





Hülya öğretmenimiz her zaman Eğitim/öğretimin yanın da çeşitli aktiviteler le çocukların çevresindeki insanlarla sağlam bir iletişim kurabilme yeteneklerinin , özgüvenlerinin ve sorumluluk bilinçlerinin artmasını, kaynaşma ve dayanışma ruhu içerisinde hareket edebilmelerini bu hayat basamağındaki ilk durakları olan okulda ben değil biz duygusunu öğrenmeleri için çok çaba sarfetmektedir. 



Önemli olan her günde başta da bizim Yusuf Mert ve sınıf arkadaşları hep önde görev almakta bu 29 Ekim'de de öyle oldu,  öncesinde öğretmenlerinin ve bizim kuzuların titiz çalışması sonucu ortaya harika,bizleri gururlandıran ve gözlerimizi dolduran bir çalışma ortaya çıktı. 




Şahlanış Oratoryosu .....






Minik askerlerimiz çok güzel bir gösteri sundular bizlere, inşallah onlarda toprakları uğruna şehit ve gazi olan dedeleri gibi vatana ve millete yararlı evlatlar olurlar...


Bu güzel bayram günün de birde bayram gezmesi yapalım dedik ve ailecek çamlıca tepesine çıktık çok güzel bir gün geçirdik....


MİXED FRUİT CREAM CAKE, MEYVE AŞKI....KARIŞIK MEYVELİ KUBBE PASTA

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......






Geçen hafta şevvalle ikimizin canı acayip derecede meyveli pasta istedi ama pastanelerde yapılan içine bol miktarda yağlı krema bulunan bir pasta değil daha hafif bir pasta yemek istedik ve sıvadık kolları. 







Çok kolay bir pasta  marketten aldığınız malzemelerle 5 dakikada yapabilirsiniz.


Ama pandispanyayı bizim gibi kendiniz yapmayı tercih ederseniz bir 20 dakika pandispanyanın pişme süresini hesaba katmanız lazım....




Kreması da bir o kadar kolay ve lezzetli en önemlisi pişirmeden hazırladığınız bir krema..

Gelelim tarife.....

PANDİSPANYA MALZEMELERİ

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

KREMA MALZEMELERİ


  • 1 Kutu krema (200 ml.)
  • 1 Kutu labne peyniri (200 ml.)
  • 1 Kutu krem şanti toz halinde (2 paket)
  • 1 paket vanilya
  • İstediğimiz meyvelerden yeteri kadar. (çilek,muz,kivi)

YAPILIŞI
İlk önce pastamızda kullanacağımız pandispanyayı yapmaya başlıyoruz siz istereniz marketten hazır olarak pastapan da alabilirsiniz.

üç yumurtaların sarılarını ve  beyazlarını ayırıp yarımşar bardak şeker ekliyoruz.  
















Beyazlarını tamamen bembeyaz olana  ters çevirince akmıyacağı kadar çırpıyoruz  



Yumurta sarılarını şekerle çırpıp içine suyu ekleyip onla da çırpıyoruz ve kuru malzemeleri  de ekleyip karışan sarılara  spatula yardımıyla  beyazları söndürmeden ekleyip kalıbımıza kekimizi döküyoruz 20 dakika kadar 170 derece kontrollü şekilde kekimizi pişiriyoruz ve soğuduktan sonra 2 parçaya bölüyoruz. 




Diğer tarafta  krema malzemelerinin tümünü bir kapta tamamen karışana kadar mikserler çırpıyoruz. 






Meyveleri istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.Ben kivi, muz ve çilek tercih ettim siz mevsimine göre istediğiniz herhangibi bir meyve kullanabilirsiniz. 






 Çukur bir kasenin içine strec film serip  meyveleri içine diziyoruz.












Meyvenin üzerine ince bir tabaka halinde kremayı sürüp kekimizin bir katını yerleştiriyoruz.





Kekimiz birkaç kaşık sütle ıslatıp bir tabaka daha krema sürüp üzerine meyvelerimiz ekleyip kalan kremayı meyvelerin üzerine ekliyoruz.






Kekin diğer kısmını en üste koyup streç filmi tamamen sarıp buzdolabında kaldırıp en az birkaç saat mümkünse bir gün bekletiyoruz.



Biz  bir gün bekleyemedik  birkaç saat anca durduk inanın harika bir lezzet özellikle kremasını tavsiye ediyorum.... Dilimleyerek servis yapın.... Yapanlara şimdiden afiyet olsun ....