Bumerang - Yazarkafe

10 Nisan 2019 Çarşamba

HOME MADE FROZEN LEMONADE RECİPE... LİMONATA YAPMAK İÇİN DERİN DONDURUCUDA KABUĞUN SOYARAK LİMON VE PORTAKAL SAKLAMA

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim.....
 

Bu sene bahçemizde ki portakal ağacımız da o kadar meyve verdi ki yemeyen tadına bakmayan kalmadı diyebilirim çoğunu dağıttım kendime de çok az bıraktım bir kısmını yazın değişik tariflerde kullanmak için dondurucuya kaldırdım.




Birazını bütün olarak. 

Birazını da geçen seneler yaptığım gibi kabuğuyla dilimleyip iki portakal 2 limon olarak kaldırdım.

Bu sene birkaç torba da  internette gördüğüm kabuğunu soyarak dondurucuya kaldırdım. Bunu amacı  kabuğunun acılığının limonataya geçmemesi eğer bunu beğenirsek bundan sonra bu şekilde kaldırırım limon ve portakallarımı. 



MALZEMELER

  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon 🍋




YAPILIŞI 




Portakalları ve limonları kabuklarını soyacağımız için çok iyi yıkıyoruz.
Süzdüğümüz portakal ve limonlarımızı kabuklarını soyma aletiyle soyuyoruz.

                   
Geriye kalan beyaz içi kısımlarını bir bıçak yardımıyla temizliyoruz.


Kesme tahtasında iki portakal bir limon olarak kesip poşetliyoruz ben kilitli poşet kullandım.


Dondurucuda sakladığımız limonları istediğimiz zaman çıkarıp serin serin leziz limonatalar yapabilirsiniz.  



Afiyet şifa olsun...