Bumerang - Yazarkafe

3 Şubat 2016 Çarşamba

KURABİYE FABRİKASIYLA KURABİYE YAPTIK...


Tuperware ürünlerini bayılıyorurum, onları kullanmak ve  yeni şeyler keşfetmek mükemmel... Yeni bir ürün daha Modern pres  ... Bizim tabirimizle kurabiye fabrikasını hemen alır almaz ilk denememizi yaptık güzelde oldu .  Genel olarak kurbiye yaparken çok kolaylık sağlıyor hemencecik tepsilerce kurabiye yapıyorsunuz.  Ayrıca köfte  ve değişik şeylerde yapabiliyorsunuz, denemeler yaptıkça sizinle paylaşacağım. 



MALZEMELER


  • 1 paket margarin 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 çaybardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartmatozu
  • Aldığı kadar un
YAPILIŞI


    

Tüm malzemeyi karıştırıp unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz. 
  






Kıvamında yoğurduğumuz hamurun bir parçasını Modern prese koyup şekillendiriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz .Kurabiyeler pişince pudra şekerine bulayıp servis tabağına alıyoruz. 
Afiyet olsun....




YARIM AY ETEK DİKTİM (KLOŞ ETEK)

Dikişe başlama kararı almıştım,  dikiş makinem henüz yoktu   bende cuma pazarından çok ucuza aldığım bir kumaşı kesmeye karar verdim   makina alınca da hazır olacak hemencecik dikecektim, beceremezsem evde giyerim diye düşündüm İntenetten bir kaç kalıp çıkarma  ve kloş etek biçme/dikme videosu izledim, ilk önce kalıp çıkardım daha sonra da kumaşı kestim   üzerime tuttuğum da dikilmemiş hali olmuşa benziyordu becerdim ben bu işi galiba .
İlk aşamada size bel ölçüsü ve etek boyu  lazım . Bel ölçünüzü üçe bölüyorsunuz  

Mesela bel ölçünüz 81 cm'se 27 cm olarak  olarak  yapıyoruz.  Boyu da İstediğiniz ölçüyü verebiliyoruz. Ben  boyu 95 cm aldım.  Kumaşımızı ikiye katlayıp yukarıdaki şema gibi  kesince elimizde iki yarım daire oluyor. pratikseniz kumaşın üzerinde işaret alıp kesebilirsiniz benim gibi acemi iseniz gazeteden  kendi bedeninize göre kalıp çıkarıp bu kalıbı kumaşın üzerine koyup kesebilirsiniz.  Bence dikişe başlangıç için çok kolay bir  etek yan  dikişleri  makineye çektikten sonra  eğer fermuar dikecekseniz  fermuar kadar açıklık bırakın, interseniZ bel bandına lastikte takabilirsiniz.  

TERBİYELİ SULU KÖFTE



Bu tarifi çok sık yaparım ve severek yerim, istediğinizi ekleyebilirsiniz, bir ondan bir bundan derken bir tencere yemek oluverir hem çok lezzetli ve bir o kadar da bereketli bir yemek en kıza zamanda yapın derim.


MALZEMELER
  • 250 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 Patates
  • 1 havuç
  • Tuz karabiber, kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Sıvıyağ
  • Nohut
  • Un
  • Sıcak Su
  • Limon
  • Yumurta sarısı


YAPILIŞ


Yemeğimize minnak köftelerimizi yaparak başlıyoruz. Kıyma, Soğan, baharatları ve yumurtayı bir kaba alıp yoğuruyoruz ve içine pirinç ekleyip fındıktan biraz büyük toplar yapıp una buluyoruz, ben genelde çokça köfteler yapıp derin dondurucuya atıyorum bir daha yemek yapmak istediğimde elimde hazır köftelerim oluyor. Havucu patatesi minik kareler halinde doğruyoruz , yağ içine ilk önce havucu daha sonra patatesleri atıp soteliyorum içine salçayı da ekleyip bir miktar daha kavuruyorum suyunu ekleyip kaynayınca içine köfteleri salıyorum. Bu aşamada benim gibi nohutta ekleyebilirsiniz yada bezelye de koyabilirsiniz bu sizin damak zevkinize kalmış. Havuçlarınız yumuşadımı yemeginizolmuş demek bu aşamada terbiyeyi yapıyoruz limon ve yumurta sarısını çırpıyoruz yemeğimizin suyundan bir kaşık alıp terbiyeye ekleyip bu karışımımızı ocaktaki yemeğimize ekliyip bir iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun....