Her yörenin kendine özgü farklı tatları vardır bizimde yani Akseki yöresinin de çifte kavrulmuş tahinimiz var.... Genelde Akseki , Konya Bozkır yöresine ait bu tahin normal tahinin tam tesine kavrulmuş olduğu için koyu renkte ve inanın bu tahini yiyen kavrulmamış susamdan yapılan tahini beğenmiyor... Genelde tenekelerde ve plastik kaplarda satılıyor kullanmadan dibini karıştırmak gerekiyor çünkü dibine çöküyor ve yağı üzerinde kalıyor o yüzden her alışımızda karıştırıp öyle tüketiyoruz yinede bittikten sonra kabın dibinde kalan koyu kıvamlı tahin oluyo bunuda biz kurabiye yapıyoruz... Harika çıtır kurabiyeler ....
susam hasatı
kavrulmuş susamdan yapılmış tahin
satışa sunulan tahinler
Bu sefer her zaman yaptığım tarifin dışında farklı bir tarif vereceğim. Size verdiğim tarif Şennur' dan yıllar önce yemiş çok beğenmiştim geçen gün telefonda konuşurken aklıma geldim istedim ve yaptım tarifini ve resimlerini sizinle paylaşıyorum..
MALZEMELER
- 350 Gram tahin
- 1 paket pudra şekeri
- Yarım bardak sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 Su bardağı ceviz
- Aldığı kadar un
Malzemeleri karıştırıp en son unu kontrollü şekilde ekleyip kurabiye kıvamına geldiğinde hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. 180 derece fırında pişirip kurabiyeler pişince pudra şekerine bulayıp servis tabağına alıyoruz.