Yıllardır yapıyorum bu tarifi normal yufkayla ve baklava yufkasıyla denedim ikisiylede çok güzel oluyor bir yiyen bir tane daha istiyor ve yiyenler beğenip tarif soruyorlar tarif soranlar için ikisininde tarifini veriyorum hangisini isterseniz onu deneyin derim....
MALZEMELER
- Baklava yufkası
- Tahin
- Yağ
- Şeker
- Pudra şeker
YAPILIŞI
Öncelikle yağ ve tahini bir kasede karıştırıyoruz, baklava yufkasının ilkini tezgaha serip tahinli yağı sürüyoruz.
üzerine şeker ve çok ince çekilmiş çevizi yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpiyoruz.
Bu şekilde üç baklava yufkasını tahin şeker ve çeviz koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğimiz büyüklükte kesip 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz . Yufkalar ince olduğu için kontrollü pişirin yanmamasına özen gösterin .
Pişen baklavalar henüz sıcakken pudra şekeri bulayıp servis tabağına yerleştirin...
Aynı tarifi normal yufka ile de yapıyorum yuvarlak olan yufkanın her yerine yağlı tahin sürüp şeker serpip sigara böreği saracakmış gibi sekiz parçaya bölüyoruz. Üçgen şeklindeki yufkanın geniş tarafına iri şekilde kıydığımız cevizi koyup gül böreği gibi sarıyoruz. Minik gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yağlı tahin sürüp 180derecede fırınlıyoruz. Pişen börekleri henüz sıcakken pudra şekerine bulayıp servis tabağına alyoruz . Afiyet olsun.