بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Daha öncede reçel denemelerim oldu genelde güzel oldular bu tarifte Komşu Annemin tekniği ablam ondan öğrenmiş bende biraz değiştirerek uyguladım kıvamı görüntüsü süper oldu. Harikasın komşuanne !!!!!!!
Artık reçel dedin mi benden sorulur :)))
Malzemeler
- 1 kilo şeftali
- 750 gram şeker
- yarım limon suyu
Bekleyen şeftaliler suyunu salıyor süzgeçlen geçiriyoruz.
Süzgeçten geçen şekerli suyu kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz. Kaynayan şerbet akıcı olacak fazla koyu olmayacak.
Şerbetin içine şeftalileri atıyoruz kaynamaya başlayınca köpüklenmemesi için içine bir çay kaşığı margarin veya tereyağ ekliyoruz. Göreceksiniz reçelde hiç köpük olmayacak. Reçelin olduğunu anlamak için bir tabağa bir yemek kaşığı alıp soğutuyoruz soğuyunca gerçek kıvamı ortaya çıkıyor. Kaynayıp kıvamını alınca İçine yarım limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz ve işlem tamam reçeliniz fazla kaynamadığı için şeftaliler diri duruyor ve rengi bal gibi parlıyor . Enfes oldu afiyet olsun .
Yapılışı