Bumerang - Yazarkafe

2 Eylül 2014 Salı

ŞEFTALİ REÇELİ


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......
Daha öncede reçel denemelerim oldu genelde güzel oldular bu tarifte Komşu Annemin tekniği ablam ondan öğrenmiş bende  biraz değiştirerek uyguladım kıvamı görüntüsü süper oldu. Harikasın komşuanne !!!!!!!
Artık reçel  dedin mi benden sorulur :)))


Malzemeler


  • 1 kilo şeftali
  • 750 gram şeker
  • yarım limon suyu
Bekleyen şeftaliler suyunu salıyor süzgeçlen geçiriyoruz. 
Süzgeçten geçen şekerli suyu kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz. Kaynayan şerbet akıcı olacak fazla koyu olmayacak. 


Şerbetin içine  şeftalileri atıyoruz kaynamaya başlayınca köpüklenmemesi için içine bir çay kaşığı margarin veya tereyağ ekliyoruz. Göreceksiniz reçelde hiç köpük olmayacak. Reçelin olduğunu anlamak için bir tabağa bir yemek kaşığı alıp soğutuyoruz soğuyunca gerçek kıvamı ortaya çıkıyor. Kaynayıp kıvamını alınca  İçine yarım limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz ve işlem tamam reçeliniz fazla kaynamadığı için şeftaliler diri duruyor ve rengi bal gibi parlıyor . Enfes oldu  afiyet olsun . 




Yapılışı


Şeftalileri yıkayıp, ayıtlayıp,  soyuyoruz ve küçük kareler halinde doğruyoruz üzerine şekeri döküp bir süre tercihen bir gece bekletiyoruz. 












KFC LAHANA SALATASI (COLESLAW)


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......
KFC'de ilk yediğimde çok hoşuma gitmişti içinde ne olduğunu pek çıkaramamıştım . Sırf bu salatayı yemek için KFC'ye gidenler bile var.Coleslaw Amerikalı’ların mayonezli lahana salatası ızgara etlerin, pizzanın yanında, sandviç arasında da tüketiliyor.İnternetteki değişik tarifleri denedim ve bana göre en güzelini sizinle paylaşıyorum. 


Malzemeler 
  • Küçük boy lahananın yarısı
  • 1 adet Havuç
  • Mayonez,
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım  limon suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı soğan rendesi 
  • tuz

Yapılışı
Lahanayı çok ufak doğruyoruz , havucu rendeliyoruz içine çok az soğan rendesi ,  tuz, limon suyunu ekleyip hepsini karıştırıyoruz.  Diğer tarafta sirkenin ve limonun içinde şekeri eritip mayonezi ekliyoruz şekeri eritmezsek ağzımıza şeker taneleri gelebilir. Mayonezi istediğimiz ölçüde ayarlayabiliriz. Buzdolabında beklerse daha lezzetli oluyor.  İşte salatamız hazır.  Afiyet olsun.....