Bumerang - Yazarkafe

3 Şubat 2016 Çarşamba

TERBİYELİ SULU KÖFTE



Bu tarifi çok sık yaparım ve severek yerim, istediğinizi ekleyebilirsiniz, bir ondan bir bundan derken bir tencere yemek oluverir hem çok lezzetli ve bir o kadar da bereketli bir yemek en kıza zamanda yapın derim.


MALZEMELER
  • 250 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 Patates
  • 1 havuç
  • Tuz karabiber, kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Sıvıyağ
  • Nohut
  • Un
  • Sıcak Su
  • Limon
  • Yumurta sarısı


YAPILIŞ


Yemeğimize minnak köftelerimizi yaparak başlıyoruz. Kıyma, Soğan, baharatları ve yumurtayı bir kaba alıp yoğuruyoruz ve içine pirinç ekleyip fındıktan biraz büyük toplar yapıp una buluyoruz, ben genelde çokça köfteler yapıp derin dondurucuya atıyorum bir daha yemek yapmak istediğimde elimde hazır köftelerim oluyor. Havucu patatesi minik kareler halinde doğruyoruz , yağ içine ilk önce havucu daha sonra patatesleri atıp soteliyorum içine salçayı da ekleyip bir miktar daha kavuruyorum suyunu ekleyip kaynayınca içine köfteleri salıyorum. Bu aşamada benim gibi nohutta ekleyebilirsiniz yada bezelye de koyabilirsiniz bu sizin damak zevkinize kalmış. Havuçlarınız yumuşadımı yemeginizolmuş demek bu aşamada terbiyeyi yapıyoruz limon ve yumurta sarısını çırpıyoruz yemeğimizin suyundan bir kaşık alıp terbiyeye ekleyip bu karışımımızı ocaktaki yemeğimize ekliyip bir iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder