Bumerang - Yazarkafe

20 Ağustos 2014 Çarşamba

GEZMELER/GEZMELER, EMİNÖNÜ , ŞARK HAN, TOPKAPI SARAYI, HEYBELİ ADA,

Oluşumla beraber geçen  haftayı dolu dolu geçirdik. Kızlarla Heybeli ada sefası yaptık, Yusuf'da çok mutlu oldu, çok güzel  bir gündü.   



Bu bayram Yusuf herkesin elini öptüğünde ona kağıt para verenlere "bana bozuk para verin" diye  tutturdu . Ona bozuk paranın  değeri  olmadığını anlatmaya çalıştım tabi anlamak istemedi.  Bende kağıt  paralarını biriktirip çok istediği akvaryumu alabileceğimizi, bozuk parayla akvaryum vermiyeceklerini söyledim hemen anladı tabi benim akıllı oğlum  tekrar el öpme turuna çıktı ve akvaryum paramız fazlasıyla birikti :))  Bu hafta sonuda  ilk durağımız Eminönünden akvaryum almak oldu. En ufağından bir akvaryum  aldık içine de üç adet japon balığı  ve  kurduk şimdilik  mutlu mesut yüzüyorlar. 







Ben AVM ' leri  sevmiyorum  ama açık havada çarşı pazar gezmeye bayılırım. Özellikle  Eminönünü gezmeyi çok severim orada  aradığınız herşeyi bulabilirsiniz. Hava sıcak olduğundan fazla gezemezdik yanımdakilerinde isteğiyle Şark hana gitmeye karar verdik .Genelde karşıya geçtiğimizde buraya hep uğrarım  on seneden fazla oluyor burayı keşfedeli alışveriş cenneti bura için yok yok diyebiliriz, bir bakmışsınız hiç aklınızda olmayan şeyleri almışsınız, toptan aldığınızda  da yarı fiyatına alıyorsunuz. 
Serin serin klimalı beş katlı tabi her yerini gezdik  :))





Yaptığım deterjanlara hammadde almak içinde hasırcılar caddesine uğradık birşey aldık.







Tabiki çocuklar acıktı her  gördüklerini yemek istiyorlar. Buraya geldiğimizde ya balık  ekmek yada meşhur neslihan büfeden taze şıkılmış meyve suyu  yanında bişeyler yeriz . Şevval balık sevmediğinden bizde tercihimizi neslihan büfeden yana kullandı  :))



Topkapı sarayının uzun zamandır kapalı olan mutfak bölümünün açıldığını öğrenince aldık müze kartları dayandık topkapı surlarına . İğne atsan yere düşmez vaziyetteydi saray,  mutfak bölümü orta bahçede olduğu içinmi  bilmiyorum fazla kalabalık değildi en azından diğer bölümler gibi kapısında sıra yoktu. Çok etkilendik adeta büyülendik mutfaktan, yemek takımları harikaydı,  fotoğraf çekemedik fazla çünkü görevli  izin vermedi. Birbaşka gezmeler/gezmeler de buluşmak üzere  
                                              Topkapı müzesi giri kapısı .


                          Sarayın bahçesinde devriye gezen askerler.













                                               Sarayın mutfak bölümü. 







19 Ağustos 2014 Salı

EVDE SÜT REÇELİ YAPALIM (Dulce De Leche)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......

Geçen hafta çok yoğunduk Heybeli ada sefamız, Eminönü ve Topkapı sarayı gezmemiz vardı ama ben yine de sizinle paylaşmak için denemeler yaptım . Sitelerde dolaşırken hep karşıma çıkan süt reçelini yaptım. Genelde arapların yaptığını duymuştum. Kahvaltılarda ve dondurma yapımında kullanıldığını . Nasıl bir şey olur diye merak ediyordum ne zamandır. Cuma günü yaptım ertesi gün kahvaltıda denedik. Tadı sütlü karamelli şekere benziyor, içine fındık eklediğin zamanda marketlerde satılan fındık ezmesi oluyor. Ben çok beğendim. Yaptığımın hepsi ertesi gün bitti . Size de yapın yerim derim :))
MALZEMELER
  • 1 kğ süt
  • 1 bardak şeker
  • 1 çay kaşığı  silme kabarma tozu. 
YAPILIŞI



Soğuk sütle  şekeri karıştırıp kaynatıyoruz .



Süt kaynayınca içine  bir çay kaşığı silme kabartma tozu ekliyoruz. Kabarma  tozu ekleyince süt kabarıyor, o yüzden ben tencere değiştirip daha büyüğüne geçtim. Bundan sonra sürekli karıştırıyoruz . Dibinin tutmaması lazım . 



Bu şekilde yarım saat kadar karıştırıyoruz, koyulaşmaya başlıyor .
Ben çok koyultmuşum, soğudukça daha da koyulaştı, o yüzden siz akıcı bir kıvamdayken altını söndürün .

işte süt reçelimiz hazır, tadı bayramdalar da yediğimiz karamelli şekere benziyor :))  Bunu kahvaltıda yada bir tatlının yanında tüketebilirsiniz.  

Ben bir de içine fındık ekleyerek denedim.  Bir su bardağı kadar fındığı kavurdum  robottan çektim yaptığım süt reçelini içine ekleyerek hepsini tekrar robottan geçirdim harika birşey oldu .Bu da fındık ezmesi kıvanımda oldu .Süt kaynamaktan çok azalıyor . Bir kilo sütten  fındığıyla  beraber aşağıdaki küçük kase çıktı. Afiyetler olsun . 

15 Ağustos 2014 Cuma

FRESH GREEN BEAN AND TOMATO SALAD RECİPE....BÖRÜLCE SALATASI YAPILIŞI...


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim...... 
Adına şarkılar yazılan börülcenin salatasını yapıyoruz. Annem pek sever bana da yapmak düştü :))

Malzemeler 
  • Börülce 
  • Domates 
  • sarımsak 
  • tuz , kırmızıbiber, zeytinyağ 



Yapılışı
Börülcelerimizi yıkayıp, ayıtlıyoruz bir tencerede haşlıyoruz, hafif yumuşadı mı içine tuz atıyoruz ve iyice haşlanan böğrülceleri süzüp servis tabağına alıyoruz.Diğer tarafta domateslerimizi rendeleyip biraz piştimi içine yeteri kadar tuz, sarımsak, acı toz kırmızıbiber, zeytinyağ koyup ocaktan alıyoruz ve servis tabağındaki börülcelerimizin üzerine döküyoruz. Soğumasını bekleyip afiyetle yiyoruz. çokkolay ve lezzetli bir tarif. Ölçüleri kendiniz ayarlayın diye vermedim :))

KAKTÜSÜMÜZ


                      بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                       Bismillahirrahmanirrahim...... 


Bundan onaltı, onyedi sene kadar önceydi salonda ne büyüyen ne de gelişen kaktüsün artık evdeki misafirliğini sona erdirip bahçeye atmıştım. Kaktüs olduğu için salondayken sulanmıyor du bahçede karda, kışta, yağmurda çürür diye düşünmüştüm. Bizim kaktüse birşeyler oldu sanki hormon vermiş gibi sağından solundan yavrular vermeye başladı birkaç sene sonrada bir baktık ki çiçek açmış o kadar güzel bir çiçekti ki kaktüs bizi yine şaşırttı ama bu şaşkınlık 24 saat sürdü. Ertesi gün çiçek yoktu ve uzun bir zaman daha açmadı. Bende o nadir zamanların birini yakaladım ve sizinle paylaşıyorum. Gerçek yaşını bilmiyorum ama benim bildiğim 23 seneden fazladır bizimle beraber. 


Aşağıdaki çiçekte Belgin abladaki bizim kaktüsün yavrularından biri ..


13 Ağustos 2014 Çarşamba

LIME CHEESECAKE RECİPE ....LİMONLU CHEESECAKE YAPILIŞI...


                         بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                       Bismillahirrahmanirrahim...... 


Daha önce Beyza'nın yaptığı Treliçe tatlısını  paylaşmıştım şimdide geçen günlerde bize geldiğinde yaptığı Limonlu cheesecake'yi paylaşacağım. 

Malzemeler
Tabanı  icin  :
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 kaşık tereyağ
Kreması icin  :
  • 2 yumurta
  • 600 gr labne
  • 1 küçük paket krema
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1,5 kaşık nişasta 
  • 1 kaşık un 
  • yarım limon kabuğu 
  • vanilya                                                                           
Jölesi için  :
  • Tart jöle
  • 2,5 çay bardağı  limonata
YAPILIŞI

Tabanını yaparak başlıyoruz. Bisküvileri rondadan geçirip içine tereyağ ekliyoruz , kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirip bisküvileri tabana bastırarak yayıyoruz. Kelepçeli kalıbı buzdolabında bekletiyoruz.



Krema ve labneyi 1 dak. çırpıp şeker, yumurtayı ekleyerek spatulayla yavaşça karıştırıp, içine limon kabuğu, nişasta ve unu ekleyip yine spatulayla yavaşça karıştırıp kalıptaki bisküvili tabanın üzerine döküyoruz.


Fırının tabanına su dolu bir kap koyup pişerken cheesecakenin üzeri çatlamasını önlüyoruz. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pişen Karışım hafif sallanacak. Piştikten sonra fırından çıkarmayıp kapağı açık vaziyette soğumasını bekliyoruz. Tart jöleyi limonata ekleyip pişiriyoruz. Soğuyan kekin üzerine döküyoruz. Buzdolabında 3-4 saat bekletip öyle servis yapıyoruz.

Afiyet olsun ....

11 Ağustos 2014 Pazartesi

EVDE DOĞAL SIVI EL SABUNU YAPIMI, HOW TO MAKE LİQUİD HAND SOAP,




                                   بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                       Bismillahirrahmanirrahim...... 


Ekolojik yaşama merak saldığım dan beri her konuda denemelerim oluyor. Beğendiklerimi hemen hayatıma geçiriyorum. El sabunu da öyle 1 kalıp sabunda 2 kilo kadar sıvı sabun oluyor hem kolay hemde ekonomik. Cilt sorunu için doktora giden bir yakınımıza doktorun asla hazır sıvı sabun ve duş jeli kullanmaması gerektiğini tembih etmesi , hazır sıvı sabunda cilde zararlı kimyasaların olduğu onlara da güvenmememiz gerektiğini öğretti bana ve başladım üretime :))



MALZEMELER
  • 150 gram sabun 
  • su yeterince 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 yemek kaşığı aromatik yağ

YAPILIŞI 

100-150 gram sabunu rendeliyoruz. İstediğiniz gibi bir sabun tercih edebilirsiniz ben ilk yaptığımı zeytinyağlı doğal sabunda yaptım o bize pek iç açıcı gelmedi :)) daha sonra ki yaptıklarımı bildiğimiz kalıp sabundan yaptım. Rendelediğiniz sabuna üzerini kapatacak kadar su koyup eriyene kadar bekletiyoruz. Eriyen sabunun içine bir miktar daha su koyuyoruz. Ben kolay olsun diye blendır dan çektim. İçine 2 yemekkaşığı zeytinyağ, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 kaşık aromatik yağ koyuyoruz . Ben daha önce yaptıklarımda menekşe yağı ve limon yağı kullandım ama siz gül, kayısı v.s kullanabilirsiniz tekrar blendırdan geçiriyoruz kıvamını kullandığımız sıvı sabun gibi ayarlıyoruz. Hazırladığımız karışımı süzgeçten geçirip, pompalı bir şişeye koyuyoruz. İlerleyen günlerde sabunda koyulaşma olursa sulandırıyoruz. 

EVDE DOĞAL DETERJAN YAPIMI



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......
Oğlum doğduğundan itibaren onun çamaşırlarını özel bir deterjanla yıkamaya çalıştım  bazen sabun rendesi bazende bebekler için sıvı deterjanla . Ama bunu çamaşır işiyle bitmediğini Bulaşık ve ev temizliğinde de doğal bir şeyler kullanmam gerekliydi.  Daha önceden de  kullandığım zararsız denilen  bir ürüne üye oldum  ama sonuçta oda kimyasallar içeriyordu. Bende arayışa girdim. Sonuçta deneme yanılma yoluyla kimyasallara bulaşmadan bir şeyler yaptım. Bazen sonuç harika oldu bazende küçük  değişiklikler le  güzel şeyler ortaya  çıktı.. 

SIVI ÇAMAŞIR DETERJANI 

internetten ve televizyondan  boraksa ulaştım .Boraks , bor  madeni ihtiva ediyor ve dünyanın  %75  boru bizim ülkemizde bulunuyor. Boraksın içeriği   (su,oksijen,sodyum,bordan meydana gelen doğal bir minarel) .Boraksı doğal olarak Anti-septik, mikrop öldürücü doğal temizliyici, dezenfektan olarak kullana bileceğimizi.  Her türlü ev temizliğinde çamaşır ve bulaşık makinelerinde  deterjan olarak kullanıldığını öğrendim  . İlk olarak nereden kolay ve ucuz temin edebilirim diye araştırmalara başladım. Beni bilirler ben her zaman ucuz ve iyi malı almayı severim :) Araştırmalarım sonuncunda  Eczanelerde 100 gr. paketler halinde 5 tl 'ye satıldığını öğrendim ama  bu sonuç beni pek açmadı . Araştırmaları derinleştirince Eminönü Hasırcılar  caddesinde bu iş için lazım olan her türlü maddeyi bulabileceğimiz dükkanların mevcut olduğunu boraksın yanında karbonattan içine koyduğumuz doğal yağa kadar geniş bir ürün yelpazesinin bulunduğunu öğrendim. Burada boraksın kilosu 3 tl'di   harika  !!!  Çamaşır  deterjanıyla başladım işe  sıvı olarak yaptım,   genelde renkliler için sıvı deterjanı  kullanmayı tercih ederim soğuk suda yıkanan kıyafetlerin üzerinde  toz deterjan kalabiliyor. Deterjanı mı  yaptım. Birkaç renkli çamaşırda denedim sonuç mükemmel hatta polar bir ceketim vardı şaşıracak kadar yumuşaktı,  yani renkliler için işlem tamam sıra beyazlara geldi . Beyazlarda  istediğim gibi bir sonuç elde edemedim.   Yıkamadan önce ıslatmam gerekiyordu ama yinede genel olarak sonuçtan memnunum. Tavsiye ederim  ve mutlaka yapın derim . Çamaşırları yumuşatmak içinde   
yumuşatıcı gözüne sirke koyuyoruz hiç merak etmeyin çamaşrılarımız sirke kokmuyor ve yumuşacık oluyor. 

Malzemeler
  • 3 ölçek boraks 
  • 3 ölçek çamaşır sodası 
  • 6 ölçek  Zeytinyağlı Sabun 
  • 1,5 ölçek  su
  • Aromatik  yağ
Yapılışı

Sıcak suyumuzu kabımıza alıyorız. İçine rendelediğimiz  sabunu  koyup eriyene kadar karıştırıyoruz. Ben  evde biriktirdiğim el yıkamaktan arta kalan sabun  kalıntılarını kullandım. Benim deterjanım bunun için yeşil değil beyaz onları rendeleyip sıcak suya koydum birkaç gün beklediler üzerine aşana kadar su koydum tabi ki pek ölçülere  sadık kalamadım :) eriyen sabunumuzun içine  boraksı  katıp karıştırıyoruz topaklı kısmı varsa kaşıkla eziyoruz borksı iyice erittikten sonra içine çamaşır sodasını erimesi için azar azar taşmaması için hızlı karıştırarak ekliyoruz . İstediğiniz bir aromatik yağ kullanarak ben genelde limon yağı tercih ediyorum,  güzel kokulu bir deterjan elde ediyoruz. 




SIVI BULAŞIK DETERJANI
 Daha önce bulaşıklarda çizikler matlaşmalar olmasın diye çeşitli firmaların  sıvı  deterjanlarını kullanmıştım. Ekolojik olarak sıvı deterjan yapmaya karar verdim. Yağları temizlermi ?  Lekeler çıkarmı gibi sorular vardı aklımda denemeden bilemeyiz dedim kolları sıvadım . İlk yıkamada sonuç mükemmeldi bardaklar parlak ve  leke yok  tencerelerde yağsız işlem tamam çok sevindim basit ve ucuz. Hemen arkadaşlara da denemeleri için verdim onlarda beğendiklerini söylediler . Seri üretime başlayabilirdim. Bu sefer uzun süre kullanacağım kadar çok yaptım ve kullanmaya başladım . Ama bir hafta on gün  kullanım sonunda  makinenin en altında  arada temizlediğimiz su giderinin kirlendiğini ve parçacıklar olduğunu fark ettim. Bende tablet deterjanla  yaptığım sıvı deterjanı dönüşümlü kullanmaya karar verdim böylece makinede kirlenme olmuyor. Bu kirlenmeye çözüm bulduğumda sizlerle de  paylaşacağım.  Ayrıca makinenin parlatıcı bölümünü sirkeyle dolduruyorum, bulaşıklar daha parlak oluyor. Eskiden yaptığım gibi bulaşık makinesi kokmasın diyede hazır koku asmıyorum, evde sıktığım limonların kabuklarını yerleştiriyorum. Hem makinenin güzel kokmasını hemde bulaşıklarda limonun yağ çözücü olması sebebiyle yıkanmalarını da  yardımcı oluyor. Bulaşık makinesı temizleyici olarak ta ayda bir mesela. Boş makinenin deterjan gözüne  2 yemek kaşığı limon tozu koyup çalıştırıyoruz hem makine temizleniyor hemde  borulardaki kir  ve kireçler bile gidiyor . 
Malzemeler
  • 8 ölçek boraks 
  • 4 ölçek çamaşır sodası 
  • 4 ölçek  limon tozu
  • 6 ölçek  su
  • Doğal yağ 

Yapılışı

İlk olarak suyumuzu kaynatıyoruz 6 ölçek suyu karışımımızı yapacağımız kaba alıyoruz. İçin limon tozumuzu ekliyoruz limon tozu eriyene kadar 
karıştırıyoruz ardından 8 ölçek boraksı boşaltıp karıştırıyoruz, boraksın topaklı kısmı varsa kaşıkla eziyoruz borksı iyice erittikten sonra içine çamaşır sodasını erimesi için azar azar taşmaması için hızlı karıştırarak ekliyoruz . İstediğiniz bir aromatik yağ kullanarak ben genelde limon yağı tercih ediyorum,  güzel kokulu bir deterjan elde ediyoruz. Kullanacağımız kaba alıyoruz, soğudukça jele dönüşüyor.   Eğer üzerinde su ve kalıntılar olursa kullanmadan önce güzelce bir karıştırıp öğle kullanıyoruz. 


9 Ağustos 2014 Cumartesi

RASPBERRY TRİLECE CAKE WİTH THREE MİLKS RECİPE .....TRİLEÇE TATLISI BÖĞÜRTLEN SOSLU ...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......
Bu ramazan Maltepe sahilindeki Avrupa nın en büyük parkına birçok kez iftar yapmak nasip oldu bizim kızlara da tatlı yapmak düştü. Beyza da trileçe yaptı . Arnavut tatlısı olduğunu biliyordum ama yemek şimdiye kısmetmiş. Tek kelimeyle harika Beyza'ya " halacım ilk yaptığında fotoğraflarını çek bloğa koyalım " dedim. O da sağolsun onları ziyarete gittiğimizde bize ikram etmek için hem trileçe yapmış hemde fotoğraflarını çekmiş.



KEK MALZEMELERİ 

  • 1/2 çay bardağı ılık su 
  • 1,5 su bardağı şeker 
  • 5 yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1,5 su bardağı un kabartma tozu ve vanilya 


ŞERBET MALZEMELERİ

  • 1 paket krema 200 ml 
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker 
  • 2 su bardağı süt 

YAPILIŞI






Yumurtaların akları ve beyazlarını ayırıp,  beyazıyla şeker kıvam alana kadar çırpıyoruz. yumurta sarıları ve beyazlarını  birleştiriyoruz bir spatula yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz. Karışımın içine sıvı yağ, su,  kabartmatozu, vanilyayı ve eleyerek unu karıştırıyoruz.







Yağlanmış 35-40 cm borcama veya düz tepsiye döküyoruz













160 derece fırında üzeri pembeleşene  kadar pişiriyoruz. Pişen keki bir kürdan yardımıyla her tarafını deliyoruz.

















Tencerede krema, süt ve şekeri  ocakta şekeri eriyene kadar ılıtıyoruz.





















Pişen ve kürdanla deldiğimiz kekin üzerine hazırladığımız  sütlü kremalı şerbeti döküyoruz. Soğuyana kadar bekliyoruz. Soğuyunca ya bizim yaptığımız gibi hazır böğürtlenli sos yada orjinal tarifinde olduğu gibi karamel döküyoruz. Aslında her şey dökülebilir çilek marmelatı bile döke bilirsiniz.







Beyza'ya bize ikramı ve tarif için teşekkürler.

Afiyet olsun .

8 Ağustos 2014 Cuma

İKİZLER BURCU



Ben ikizler burcuyum nerde ne zaman  ne yapacağım ne edeceğim hiç belli olmaz.Bir bakmışsın Tunus işi örgüye merak sarmışım, bir bakmışsın  müze kart çıkartıp müzeleri geziyorum. Bazen bir konu hakkında konuşurken hop alakasız bir konu hakkında soru sormaya başlıyorum bizim çocuklar devreleri yakıyoruz senle konuşurken teyze diyorlar:))  Bunun  faydasını da görmüyor değilim.  Her konuda  az çok fikrim ve bilgim oluyor. Çeşitlilik iyidir sonuçta değilmi ? Bloğumda da her öğrendiğim yeni şeyi ve  tabi ki  eskileri  paylaşacağım . Birlikte göreceğiz   :))))))

7 Ağustos 2014 Perşembe

MİNİ KÖSTEBEK PASTA


                      بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                       Bismillahirrahmanirrahim...... 



Yeni evlendiğimde gelenlere ne yapacağım düşüncesinden bunaldığım esnada çok sevdiğim vesile yengemden almıştım tarifini. Canım benim her telefonumda bana başka başka menüler oluşturur ne yapacağım derdinden beni kurtarırdı. Ayrıca bu tarif bana tupperware de arkadaşlar arasında yaptığımız yarışmada birincilikte kazandırdı. Bu  arada ben 2011 den  beri tupperwarede  satış danışmanlığı yapıyorum. 

Pandispanya malzemeleri
  • 4  yumurta 
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 kahve fincanı yağ 
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3-4  kahve fincanı un
Krema malzemeleri 
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • muz, damla çikolata
Pandispanyayı  yapmakla başlıyoruz . Tüm malzemeleri karıştırıp,
unu yavaş yavaş eleyerek katıyoruz. Büyük boy fırın tepsisine yağlı kağıdı seriyoruz ve yağlıyoruz .  Karışımı döküp spatula yardımıyla düzlüyoruz. Döktüğümüz karışım ince olacak . 170 derecede pişiriyoruz.  İçinin kreması içinde 2 paket kremşantiyi 1,5 bardak sütle çırpıp, içine ufak ufak kıydığımız muzları koyuyoruz. Eğer isterseniz damla çikolata, kivi, hindistancevizide koyabilirsiniz ama ben sadece muzlu yapıyorum. Karışımı soğuması için  buzdolabında bekletiyoruz. Pandispanya piştikten sonra  bir kalıp yada bardak yardımıyla kesiyoruz. Aralarda kalan parçaları ufalıyoruz kestiğimiz yuvarlak parçaların üzerine kremayı  sürüyoruz ufaladığımız parçaları üzerine buluyoruz. Ortalama 1 ölçüden 28 tane çıkıyor çokta bereketli anlayacağınız.



Pastamız hazır şimdi sıra ikramda :)))





KISIR TARİFİ


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......


MALZEMELER

  • 2 su bardağı bulgur 
  • 2 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı domate salça 
  • 1 yemek kaşığı acılı biber salçası 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 demet taze soğan 
  • 5-10 tane biber turşusu 
  • 1 adet orta boy salatalık 
  • tuz,karabiber,kırmızı biber 
  • 1 limonun suyu, zeytinyağı, nar ekşisi 
Kabımıza bulguru koyalım, bulgurun içine suyu koymadan  biraz tuz koyup karıştırın.   Ben 2 su bardağı demiştim ama suyu fazla olmasın  üzerine aşana kadar suyu koyalım ve kabın ağzını kapatalım. Şişen bulgurun içine salçaları koyalım verdiğim ölçülerden fazlada koyabilirsiniz salçayı azda o sizin damak zevkiniz, birazda yağ koyup hafif yoğurarak salçayı yedirelim ve maydanoz, soğan,turşu, salatalığı koyup karıştıralım. Son olarak  limon, nar ekşisi ve baharatını ekleyip gerekirse yağ katıp karıştırdıktan sonra afiyetle  yiyorsunuz.