بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Merhaba blok arkadaşlarım bugün size yazları tazecik yediğimiz domateslerin kurutulmuşundan yaptığım kahvaltılık tarifini vereceğim. Sabah kahvaltı sofralarınızda güzel bir çeşit olacak.
Ben kuru domatesleri Bozcaada gezimizde almıştım, tarifte kullandığım kekik Gökçeada'dan, zeytin yağımızda Ayvalık'tan.
Ben daha önce mutfağımda kuru domates kullanmıyordum ama çevremdeki arkadaşlarımdan pek bir methini duydum, bir deneyim dedim ve ilk bu tarifi denedim . Oldukça lezzetli ve damak zevkimize uygun bir tat. Özellikle domates bulamadığımız kış aylarında bir güzel alternatif. Kavonoz bitince anca fotoğraf çekme fırsatı bulabildim :)
Ben daha önce mutfağımda kuru domates kullanmıyordum ama çevremdeki arkadaşlarımdan pek bir methini duydum, bir deneyim dedim ve ilk bu tarifi denedim . Oldukça lezzetli ve damak zevkimize uygun bir tat. Özellikle domates bulamadığımız kış aylarında bir güzel alternatif. Kavonoz bitince anca fotoğraf çekme fırsatı bulabildim :)
Çok şifalı olan, kuru domateste bulunan likopen E vitamininden on kat daha güçlü bir antioksidanmış. Ayrıca kuru domateste bulunan likopen zeytinyağı ile birleşince emilimi çok daha yüksek oluyormuş.
MALZEMELER
- Kuru domates,
- zeytinyağı,
- Sarımsak,
- Kekik veya biberiye
YAPILIŞI
Kuruladığımız domatesleri birkaç parçaya ayırıp, cam bir kavanoza, bir sıra domates, bir sıra sarımsak ve kekik olmak üzere domateslerimiz bitene kadar dizip üzerini kapatacak kadar zeytinyağı ilave ediyoruz.
Kavanozun ağzı kapalı bir iki gün bekleyip tüketebilirisiniz.