Bu zamana kadar yaptığım tüm tatlı, kurabiye ve hamur işlerinde vanilya gerektiğinde herkes gibi üzerinde şekerli vanilin yazan küçük paketçiklerden kullanırdım hatta fazlada sevmezdim çünkü yaptığında aroması oluyordu ama durdukça tadına kötü şekilde etki edebiliyordu. Nette dolaşırken baktım yıllardır insanlar kendi vanilyalarını kendileri yapıyorlar paket içinde satın aldığımız vanilinlerin vanilyayla alakalı bişey olmadığını, kağıt üretiminin bir yan ürünü olan ligninden sentetik olarak elde edildiğini Ham maddesi ağaç olan suni bir katkı malzemesi olduğunu öğrendim. Bende hem kendim yapmak hemde düşünce ve görüşlerimi sizinle paylaşmak istedim .Okuduğum bilgilerden müthiş bir buluş olduğu ve insanların bununla tanıştıktan sonra asla eski paketlere dönmediği yönündeydi içimiz rahat olarak kullanabileceğimiz bir ürün bende artık raflardan vanilya almamayı temenni ederek yapıyorum... Okuduğum kadarıyla üç şekilde yapıyorlar en basit yöntemiyle başladım. Diğerlerinide denedikçe paylaşacağım sizinle......
MALZEMELER
MALZEMELER
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 vanilya çubuğu
YAPILIŞI
Vanilya çubuğunu boyuna iki parçaya bölün. Bıçak yardımıyla içindeki çekirdekleri kazıyın. Kabuğu da iki üç parçaya bölün. Vanilya çekirdeklerini ve kabuklarını bir kavanoza koyduğumuz şekerin içine ekleyerek karıştırıyoruz. Kavanozun ağzı kapalı bir şekilde arada sallayarak bir hafta sonra kullanıma hazır...