بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
HAMUR MALZEMELERİ
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar su
İÇ MALZEMELERİ
- 250 gr kıyma
- 1adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbibeR
PİŞİRMEK İÇİN
- 1yemek kaşığı domates salçası
- 1yemek kaşığı biber salçası
- iki yemek kaşığı tereyağ,
- Karabiber
- Tuz
- kırmızı biber,
- su,
- Sarımsak
- yoğur
Una, tuz ve yumurta ilave edilip, azar azar su ilavesiyle sert bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
Kıyma ince doğranmış soğan ve baharatlar karıştırılıp bir kenara alınır.
Yufkayı açıp resimde göründüğü gibi kesiyoruz ben kolaylık olsun diye mantı aparatıyla kestim siz bıçakla da kesebilirsiniz.
Kestiğimiz şeritlerin ortasına yaptığınız harca koyup rulo yapıyoruz..
Hafif unlu zeninde rulo yaptığımız hamurları kesiyoruz. Mantılarımız hazır bu aşamada tencerede suyu kaynatıp tuzunu ekleyip mantılarımızı haşlayıp yoğurtla ve sosuyla servis yapabilirsiniz yada benim yaptığım gibi fırında yapabilirsiniz.
Fırınlanan mantıların üzeri için tavada tereyağı eritip biberi ve salçaları şöyle bir çevirip içine baharatlar ve su eklenip salçalı sos yapıp mantıların üzerine aşana kadar bu sosu döküp tekrar fırınlayın yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra mantıları pişirmek isterseniz unlu bir tepside mantıları dondurup buzdolabı poşetine koyup muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun....