بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Geçen hafta çok yoğunduk Heybeli ada sefamız, Eminönü ve Topkapı sarayı gezmemiz vardı ama ben yine de sizinle paylaşmak için denemeler yaptım . Sitelerde dolaşırken hep karşıma çıkan süt reçelini yaptım. Genelde arapların yaptığını duymuştum. Kahvaltılarda ve dondurma yapımında kullanıldığını . Nasıl bir şey olur diye merak ediyordum ne zamandır. Cuma günü yaptım ertesi gün kahvaltıda denedik. Tadı sütlü karamelli şekere benziyor, içine fındık eklediğin zamanda marketlerde satılan fındık ezmesi oluyor. Ben çok beğendim. Yaptığımın hepsi ertesi gün bitti . Size de yapın yerim derim :))
MALZEMELER
- 1 kğ süt
- 1 bardak şeker
- 1 çay kaşığı silme kabarma tozu.
Soğuk sütle şekeri karıştırıp kaynatıyoruz .
Süt kaynayınca içine bir çay kaşığı silme kabartma tozu ekliyoruz. Kabarma tozu ekleyince süt kabarıyor, o yüzden ben tencere değiştirip daha büyüğüne geçtim. Bundan sonra sürekli karıştırıyoruz . Dibinin tutmaması lazım .
Bu şekilde yarım saat kadar karıştırıyoruz, koyulaşmaya başlıyor .
Ben çok koyultmuşum, soğudukça daha da koyulaştı, o yüzden siz akıcı bir kıvamdayken altını söndürün .
işte süt reçelimiz hazır, tadı bayramdalar da yediğimiz karamelli şekere benziyor :)) Bunu kahvaltıda yada bir tatlının yanında tüketebilirsiniz.
Ben bir de içine fındık ekleyerek denedim. Bir su bardağı kadar fındığı kavurdum robottan çektim yaptığım süt reçelini içine ekleyerek hepsini tekrar robottan geçirdim harika birşey oldu .Bu da fındık ezmesi kıvanımda oldu .Süt kaynamaktan çok azalıyor . Bir kilo sütten fındığıyla beraber aşağıdaki küçük kase çıktı. Afiyetler olsun .