بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bu ramazan Maltepe sahilindeki Avrupa nın en büyük parkına birçok kez iftar yapmak nasip oldu bizim kızlara da tatlı yapmak düştü. Beyza da trileçe yaptı . Arnavut tatlısı olduğunu biliyordum ama yemek şimdiye kısmetmiş. Tek kelimeyle harika Beyza'ya " halacım ilk yaptığında fotoğraflarını çek bloğa koyalım " dedim. O da sağolsun onları ziyarete gittiğimizde bize ikram etmek için hem trileçe yapmış hemde fotoğraflarını çekmiş.
KEK MALZEMELERİ
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı şeker
- 5 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un kabartma tozu ve vanilya
ŞERBET MALZEMELERİ
- 1 paket krema 200 ml
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 su bardağı süt
YAPILIŞI
Yumurtaların akları ve beyazlarını ayırıp, beyazıyla şeker kıvam alana kadar çırpıyoruz. yumurta sarıları ve beyazlarını birleştiriyoruz bir spatula yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz. Karışımın içine sıvı yağ, su, kabartmatozu, vanilyayı ve eleyerek unu karıştırıyoruz.
Yağlanmış 35-40 cm borcama veya düz tepsiye döküyoruz
Pişen ve kürdanla deldiğimiz kekin üzerine hazırladığımız sütlü kremalı şerbeti döküyoruz. Soğuyana kadar bekliyoruz. Soğuyunca ya bizim yaptığımız gibi hazır böğürtlenli sos yada orjinal tarifinde olduğu gibi karamel döküyoruz. Aslında her şey dökülebilir çilek marmelatı bile döke bilirsiniz.
Beyza'ya bize ikramı ve tarif için teşekkürler.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder