Bumerang - Yazarkafe

29 Mart 2018 Perşembe

HOW TO MAKE DRİED LEMON PEEL ... LİMON KABUĞU KURUSU YAPILIŞI....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
 

Geçenlerde limon reçeli yapmıştım organik ilaçsız olduğundan kabuklarını da kurutup keklere, kurabiyelere ve çaylara koymak 
için toz haline getirdim.
https://www.yesillimon.com/




















MALZEMELER

  • 2 kilo limon kabuğu

YAPILIŞI



Limonları yıkayıp soyacakla soyuyuruz isterseniz rendende yapabilirsiniz.Soyduğumuz limonları bir kaç gün kaloriferin yanında beklettim tamamen kurumasını sağladım.



Tamamen kuruduktan sonra bende simbonun öğütücüsü vardı onda yaptım siz isterseniz havanda da dövebilirsiniz.





Kuruyan ve öğütücü de çektiğim limon kabuklarını elekten geçirdim.
Gerektiğinde kullanmak için kavonoza yerleştirdim.

22 Mart 2018 Perşembe

TURKİSH FLOUR HELVA ....GARANTİLİ UN HELVASI, 1-1-1 ÖLÇÜ,

 1-1-1 ÖLÇÜ,BİR BARDAK UN, BİR BARDAK ŞEKER, BİR BARDAK SÜT,

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                    Bismillahirrahmanirrahim......

Hepimizin Regaip kandiliniz mubarek olsun . Bloğumu ilk açtığım da paylaşmıştım helva tarifimi ama etraftan tarif için telefonlar gelince en azından sizden gelen sorularlarla anlamadığınız yerleri açıklamak için tekrar tarifimi paylaşmak istedim tabiki anlayamadığınız yer ve sorularınız olursa her zaman arayabilirsiniz. Oğluşum ve çevemdekiler sevdiği için çok sık yaparım un helvasını her zaman yaptığım şaşmayan bir tarifim var yüz kişilikte yapsanız on kişilikte yapsanız tutmaması olmaması gibi bir seçenek yok Allahın izniyle, çok lezzetli oluyor tarif soranlar ve helva severler en kısa zamanda deneyin derim... Afiyet şifa olsun ...
Yusuf Mert'in kandil  için yaptığı resim..

MALZEMELER
- 1 Bardak un
- 1 Bardak şeker
- 1 Bardak süt
- 100 gr tereyağı,
- 1 çaybardağı sıvıyağ
- ceviz


YAPILIŞI 
Öncelikle unumuzu kuru şekilde kavuruyoruz, Bir tavada tereyağını ve sıvıyağı karıştırıp eritiyoruz, kavrulan unumuzun içine eriyen yağı ve cevizi ekleyip un istediğiniz 
 rengi alıncaya 
kadar yağı , unu ve cevizi kavurup altını kapatıyoruz bir on dakika kavrulan unumuzun ılımasını bekliyoruz . Diğer tarafta sütün içinde şekeri karıştırarak eritip(Şeker miktarını isterseniz kendi damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.), unun üzerine döküp tekrar ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz altını kapatıp hafif ılıyınca servis yapıyoruz. 
 

Resimdeki helvayı Elif bu tarife göre yapmış ve bize getirdi  bende fotoğraflarını çekip yayınladım  boynuz kulağı geçermiş  inanın çok lezzetli  benim yaptığımdan farksız. 



20 Mart 2018 Salı

RECİPE FOR SEMOLİNA HALVAH DESSERT....SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ ....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......

Dün itibariyle Recep Ayına girdik inşallah bu ayın feyzi ve bereketine nail oluruz. Bu aya girme hasebiyle ocağın başına geçtim,  bu sefer un helvası yerine irmik helvası yaptım. Üç gün sonrada regaip kandili eğer irmik helvası yapmak isterseniz, aklınızda bulunsun bu sefer de benim tarifimi deneyebilirsiniz. Helvayı yiyenler çok beğendiler sizde deneyin derim....  Şimdiden ellerinize sağlık... Afiyetle... 

MALZEMELER

  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı irmik 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığıı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • yarın çay bardağı sıvı yağ,
YAPILIŞI 




Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp eritiyoruz üzerine çamfıstıklarını ekleyip bir iki çevirin. 











Tavaya irmiği ekleyip istediğiniz kıvama gelinceye kadar kavuruyoruz.







 1,5 su bardağı sütün içine 1 su bardağı şekeri ekleyip şekeri eritene kadar karıştırıyoruz. Kavrulan irmiğin üstüne şekerli sütü döküp çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. 





Tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatıp ağzı kapalı bir şekilde demlendiriyoruz.



Servis yapacağınız kaba alıp henüz sıcakken servise başlayabilirsiniz.
Afiyetle.......

19 Mart 2018 Pazartesi

CHICKEN PIZZA RECİPE .... TAVUKLU, MANTARLI DOLGU KENARLI PİZZA TARİFİ ...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......

Hafta sonu çocuklara pizza mı istersiniz yoksa mantımı yapalım dedim Yusuf yeni gözdesi olan tavuklu pizzadan yana kullandı tercihini bana da kolları sıvamak düştü. Kalabalık olduğumuzdan bir büyük tepside sucuk, sosis ve salam ağırlıklı pizza yaptım afiyetle yedik. Sizde sevdiklerinize paylaştığınız sofralarda bu güzel pizzaları deneyin derim. 





Bu arada İsviçre'de pampampizzeria sahibi olan Erdem kardeşime selam olsun inşallah pizzacına gelmek nasip olur Elif ablana kısa bir pizza yapma dersi verirsin...





PİZZA HAMURU MALZEMELERİ
3 su bardağı un
1 paket ins. maya (kuru maya)
1 su bardağı süt
1 kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
su ( aldığı kadar )

SOS MALZEMELERİ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Ketçap (istediğiniz miktarda)
zeytinyağı , su 
İstediğiniz baharat

PİZZA MALZEMESİ
Haşlanmış tavuk
Mantar
Kırmızı biber
Yeşil biber
Kaşar peyniri
Yeşil zeytin 

PİZZANIN YAPILIŞI 
Hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz pizzamıza. Fazla katı olmayan bir hamur yoğurup ağzına streç filim çekip mayalanmaya bırakıyoruz. Benim mayaladığım ölçüsünden böyle yuvarlak şekilde ve bu büyüklükte dört pizza hamuru çıkar.. 
Mayalanan hamurumuzu istediğimiz büyüklükte açıp yuvarlak şekilde kenarlarına ince şeritler halinde kesilmiş kaşar peynirleri koyuyoruz. 

Kaşar peynirlerini hamurumuzla kapatıyoruz ve şekil verdiğimiz pizzamızı yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştiriyoruz.
Sosu için bir kaseye tüm malzemeleri karıştırıyoruz. 
Pizza hamurumuzun üzerine sürüp tepsimizi fırına verip 180 derece fırında ön pişirme yapıyoruz.
Fırından çıkan pizzamızın üzerine istediğimiz malzemeyi koyup tekrar fırına verip üzerindekiler pişinceye kadar fırında tutuyoruz. 




Son olarak rendelediğiniz kaşar peynirini tüm malzemenin üzerine yayıp eriyince fırından çıkarıyoruz. 
Pizzamız yemeğe hazır afiyetle yiyebilirsiniz... Afiyetle sağlıkla....

16 Mart 2018 Cuma

HOME MADE LEMON JAM RECİPE, LİMON REÇELİ YAPILIŞI, ORGANİK LİMONLARDAN,


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Bismillahirrahmanirrahim......

Limonun da reçeli olur mu demeyin hem de çok lezzetlli oluyor, uzun zamandır aklımda olan bu reçeli işyerinde arkadaşlarla organik limonlar alınca yapıverdim iyiki de yapmışım tadı dışarıdan aldığım limon reçelinden daha lezzetli oldu biraz uğraştıcı ama inanın değer , limonatayı yiyormuşsunuz gibi muhteşem bir reçel geçenler de yaptığım kabuklu mandalina reçeli de böyleydi inanın daha pişerken kokusuna dayanamayıp yemeye başlamıştım o kadar güzel oldu ki yaptığım mandalina kabuğu reçeli sadece kahve yanında ikram etmeyle hemencecik biti verdi. Sizler de hazır limonun bol olduğu şu sezonda bu reçeli deneyin ağzınızı tatlandırın derim...Afiyetle...

https://www.yesillimon.com/
















MALZEMELER
  • 2 kilo limon, 
  • 2 kilo seker, 
  • 4 su bardagi su, 
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 




YAPILIŞI


Limonları yıkayıp soyacakla soyuyuruz isterseniz rendede yapabilirsiniz ama soyunca daha berrak reçeliniz oluyor.










Kaynar suya alıp on dakika kadar haşlıyoruz.

Daha sonra limonlarımızı soğuk suya alıp iki gün kadar arada suyunu değiştirip limonumuzun acısını girmesini sağlıyoruz.


Ben bu aşamada limonları derin dondurucuda dondurdum acısının tamamen gitmesi ve kolay dilimleyebilmem için böyle yapmaya düşündüm..
Donmuş limonları dışarıda bir süre bekletip dilimledim ve çekirdeklerini çıkardım.
Diğer tarafta şeker, su, limon suyunu şerbet yapıp kaynatıyoruz.

Kaynayan şerbete limonlarımızı ekliyoruz ve beş dakika kaynattıktan sonra tereyağını ekliyoruz, tereyağı reçelin köpürmesini engeller parlak olmasını sağlar ve kolay bozulmasını engeller.

Biraz kaynatıp kapatıyoruz ve tamamen soğuyunca Reçel durdukça kıvamı koyulaşır o yüzden fazla kaynatmamaya özen gösterin.
Reçelleriniz kaynarken kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek bir gece bekleterek kavonozlarımızı vakumluyoruz, bu şekilde uzun süre reçellerimizi muhafaza edebiliriz.

15 Mart 2018 Perşembe

FROZEN SPINACH PUREE.....KEKLER, PASTALAR, HAMUR İŞLERİ İÇİN ISPANAK PÜRESİ YAPMAK VE DERİN DONDURUCUDA SAKLAMAK....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......

Ispanaklı kek yapmaya bir on yıl önce başlamıştım o zamanlar bir ıspanaklı kek furyası ben misafirlere sürekli ıspanaklı pasta yapıyorum arkadaşlarımın çoğu ''İlk sende yedim tarifini verirmisin.'' diyordu, anlıyacağınız çok ta tarif verdim, lezzetli ve görsel açıdan çok güzel di ama o ıspanak lar yokmu temizlemesi yıkaması ayrı dert her zaman elimizin altında bulunduramıyoruz , ama size şimdi, her tarif için tek tek yapmaktansa bir seferde on kullanımlık elde edeceğiniz pratik ve kolay bir tarif vereceğim . İstediğiniz her zaman Ispanaklı kekler, pastalar ve hamurişleri yapabilirsiniz. Afiyetle ve sağlıkla...


MALZEMELER
  • 750 gr taze ıspanak
  • 2 bardak su

YAPILIŞI























Ispanaklarımızı bol suda yıkıyoruz ben sirkeli suda bekletip kumundan iyice arınana kadar yıkıyorum. Ispanakların saplarını ve yapraklarını ayırıp yaprakların suyunun süzülmesini bekliyoruz püre yapmakta sadece yapraklarını kullanacağız.

Ispanakları parçalayıp bir kaç seferde mutfak robotuyla ufak parçalar haline getirdim büyük bir mutfak kabında biriktirdiğim ıspanakların içine suyu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelince kada blendırdan geçirdim. 
 
Şeffaf plastik bardaklara bölüştürdüm on kadar ıspanak püresi elde ettim.
Bu bardakları derin dondurucuda dondurdum donan püreleri poşete yerleştirdim.  Kullanmanız gerektiğinde birkaç saat önce dondurucudan çıkarıp tariflerinizde kullanabilirsiniz.

Elifin notu; Eğer plastik bardak kullanmak istemezseniz buz dondurma kabı yada slikon kalıpta da ıspanak pürenizi dondurabilirsiniz. Ama kağıt bardak kullanmayın kağıt bardak dondurucudan koku ve nem çekebileceği için müsbet bir sonuç alamazsınız. İlk yaptığım zamanlarda ıspanakları pişirip öyle blendırdan çekiyordum ama pişirmediğinde ıspanakların rengi daha canlı,  yani daha güzel sonuç elde ediyoruz.