1-1-1 ÖLÇÜ,BİR BARDAK UN, BİR BARDAK ŞEKER, BİR BARDAK SÜT,
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Hepimizin Regaip kandiliniz mubarek olsun . Bloğumu ilk açtığım da paylaşmıştım helva tarifimi ama etraftan tarif için telefonlar gelince en azından sizden gelen sorularlarla anlamadığınız yerleri açıklamak için tekrar tarifimi paylaşmak istedim tabiki anlayamadığınız yer ve sorularınız olursa her zaman arayabilirsiniz. Oğluşum ve çevemdekiler sevdiği için çok sık yaparım un helvasını her zaman yaptığım şaşmayan bir tarifim var yüz kişilikte yapsanız on kişilikte yapsanız tutmaması olmaması gibi bir seçenek yok Allahın izniyle, çok lezzetli oluyor tarif soranlar ve helva severler en kısa zamanda deneyin derim... Afiyet şifa olsun ...
Yusuf Mert'in kandil için yaptığı resim..
MALZEMELER
- 1 Bardak şeker
- 1 Bardak süt
- 100 gr tereyağı,
- 1 çaybardağı sıvıyağ
- ceviz
YAPILIŞI
Öncelikle unumuzu kuru şekilde kavuruyoruz, Bir tavada tereyağını ve sıvıyağı karıştırıp eritiyoruz, kavrulan unumuzun içine eriyen yağı ve cevizi ekleyip un istediğiniz
rengi alıncaya
kadar yağı , unu ve cevizi kavurup altını kapatıyoruz bir on dakika kavrulan unumuzun ılımasını bekliyoruz . Diğer tarafta sütün içinde şekeri karıştırarak eritip(Şeker miktarını isterseniz kendi damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.), unun üzerine döküp tekrar ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz altını kapatıp hafif ılıyınca servis yapıyoruz.
Resimdeki helvayı Elif bu tarife göre yapmış ve bize getirdi bende fotoğraflarını çekip yayınladım boynuz kulağı geçermiş inanın çok lezzetli benim yaptığımdan farksız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder