بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......

MALZEMELER
- 2 kilo limon,
- 2 kilo seker,
- 4 su bardagi su,
- 1 su bardağı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı


YAPILIŞI
Limonları yıkayıp soyacakla soyuyuruz isterseniz rendede yapabilirsiniz ama soyunca daha berrak reçeliniz oluyor.
Kaynar suya alıp on dakika kadar haşlıyoruz.
Daha sonra limonlarımızı soğuk suya alıp iki gün kadar arada suyunu değiştirip limonumuzun acısını girmesini sağlıyoruz.
Ben bu aşamada limonları derin dondurucuda dondurdum acısının tamamen gitmesi ve kolay dilimleyebilmem için böyle yapmaya düşündüm..
Donmuş limonları dışarıda bir süre bekletip dilimledim ve çekirdeklerini çıkardım.
Diğer tarafta şeker, su, limon suyunu şerbet yapıp kaynatıyoruz.
Kaynayan şerbete limonlarımızı ekliyoruz ve beş dakika kaynattıktan sonra tereyağını ekliyoruz, tereyağı reçelin köpürmesini engeller parlak olmasını sağlar ve kolay bozulmasını engeller.
Biraz kaynatıp kapatıyoruz ve tamamen soğuyunca Reçel durdukça kıvamı koyulaşır o yüzden fazla kaynatmamaya özen gösterin.