بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bu kadar hayatımızda olan şifa kaynağı zeytinin içine çeşitli kimyasallar, boyalar ekleyip zehir haline getiriyorlar. Raf ömrünün uzaması için antibiyotik ekliniyormuş, normal zeytin dört beş ayda olurken kostik ekleyerek yirmi dört saatte yenecek kıvama getiriyorlarmış , albenisi olsun diye siyah tekstil boyası bile ekleyenler varmış bu boya çekirdeğine kadar işliyor zararını siz düşünün .
Bunları duyunca insanın zeytin yiyesi gelmiyor demi, pazarlarda da kasa kasa zeytinleri görünce neden kendim yapmıyorum diye düşündüm ve denemek için ilk posta zeytinimi aldım. Zeytini alırken diğer alıcı kadınlardan kısa bir tarif, birazda internetten araştırınca ilk olarak kırma yeşil zeytin yapmak için kolları sıvadım.
Zeytinleri bir tahtanın üzerinde küçük bir taşla kırdım.
Zeytinler kararmasın diye şişenin içine bir miktar su koyup öyle attım suyunuz yeterli gelmezse kırdıkça ekleyebilirsiniz.
Zeytinlerim bitene kadar kırdım eksik kalan yeri suyla doldurdum.
Ben tüm zeytinleri kırana kadar zeytin yeşil rengini suya verdi ben bu ilk suyu hemen döktüm ve tekrar içine su doldurdum.
Bu şekilde her gün şişenin içindeki acı suyu boşaltıp yerine yeni su dolduruyoruz, ortalama on gün de tatlanması gerekiyormuş . On gün sonun da zeytinin tadına bakıp eğer acısı gittiyse salamura suyu hazırlayıp bu şekilde bir hafta daha bekleyip iyice tatlanmasını ve lezzetlenip yemeğe hazır hale gelmesini bekliyoruz. Salamura ve tatlanmasını ilerleyen günlerde paylaşacağım sizlerle...
Sizde en yakın zamanda deneyin kendi elinizin lezzetine ve sağlıklı zeytinin tadına varın derim.. Afiyetle şifayla.