Mümkün oldukça zararsız ve organik deterjan ve temizlik ürünleri denemeleri yapıyor ve sizlerle paylaşıyorum, ama bu seferki tevafuk bir deneme oldu. Hafta sonu kalabalıktık yemek, çay derken oldukça çok bulaşık çıktı bir kısmını makineye yerleştirdik, tencereler tavalar da elde yıkanacak ama deterjan bitmiş kaldık öyle her şeyin en az bir yedeğini bulunduran ben bu sefer tedbirsizlik yapmışım, iyi ki de yapmışım ...Hemen bulaşık yıkayabileceğim bir şeyler bakarken sıvı arap sabunu gözüme ilişti daha önce her türlü temizlikte kullanıldığını biliyordum bulaşıkları yıkadık tertemiz olunca arap sabunuyla ilğili araştırmalara başladım. Arap sabunu bitkisel yağlar ve yağları sabuna dönüştüren sabun asidinin tepkimeye girdikten sonra ortaya çıkan son derece zararsız yarı katı maddeye deniyor. Doğaya zarar vermek istemiyorsanız arap sabunu son derece zararsız ve bir o kadarda ekonomik, bende bundan sonra bulaşıklarımı arap sabunuyla yıkamaya karar verdim .Temizlikte arap sabunu daha aktif kullanacağım ve kullanım yerlerini denemeler yaparak sizlerle paylaşacağım....Deneyin derim.....
26 Nisan 2016 Salı
19 Nisan 2016 Salı
KUTUP AYILI GOFLET PLAKALI DOĞUM GÜNÜ PASTASI
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Bu sene Maltepe sahilde ki ilk doğum günü kutlamasını yaptık.... En büyük torunumuz olan Emre'nin doğum günü, pastasını da ben yaptım. Neden kutup ayılı oldu derseniz bizim Emre ayıları çok sever kız kardeşi şevval'de bu resmi beğenmiş bende goflet plakaya bastırdım. Goflet plakayı İstanbul Matepe merkezde bulunan pastdizayn dan alabilir yada inernetten sipariş edebilirsiniz. İstersenz bizim gibi bir resim beğenip yada orada bulunan bir resmi bastırabilirsiniz.
6 Nisan 2016 Çarşamba
YAĞ MANTISI ( KAYSERİ YÖRESİ )
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Çok duymuştum kızarmış mantıyı ama yapması bir türlü nasip olmamıştı. Biraz İnternette tarifine bakındım Nursel'in mutfağının yıllar önce Kayseri de yaptığı proğramı izledim iki çesit kapaması var ben ikisini de uyguladım özellikle yuvarlak olanı o kadar güzel oldu ki lokma tatlısı gibi kabardı. Oğluşum yerken ''Anne bunu nereden öğrendin çok güzel olmuş.''diye birkaç kere sordu ve çok yedi Yusuf çok beğendiğine göre oldukça sık yapacağız bu mantıyı . Siz de yapın derim özellikle çay yanına çocuklarınız için ideal. Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla da servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun ....
4 Nisan 2016 Pazartesi
ÇİLEK MARMELATI YAPTIM..
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Malum bahar geldi ve arabalarda çilekler satılmaya başladı . Geçen seneden yaptığım çilek reçeli bitince evdekilerin yoğun isteği üzerine çilek reçeli yapmak için çilek aldım ama tezgahlar da yeni çıktığı için hem pahalı hemde oldukça büyük , bu çileklerden reçel yapmak pek istemedim vesile yengemim tarifiyle çilek marmelatını yaptım hem basit hem çok lezzetli oldu hazır glukozlu reçeller yerine kendiniz ve çocuklarınıza doğal reçeller, marmelattlar yedirin. Bir kere yaptıktan sonra inanın tüm reçellerinizi kendiniz yapacaksınız.
MALZEMELER
- 1 kilo çilek
- 1 kilo şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Çileklerinizi kumu ve toprağı varsa temizlenmesi için bir süre suda bekletip bir kaç kere bol suda yıkayıp saplarını temizledikten sonra blendırdan geçirip tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri koyup kaynamaya başlayınca içine bir tatlı kaşığı tereyağı ve beş damla limon ekleyip kısık ateşte kıvamı gelinceye kadar kaynatıyoruz. Marmelatımız hazır eğer uzun süre saklayacaksanı henüz sıcakken kavonoza koyup ağzını kapatıyoruz hemen tüketecekseniz ılıdıktan sonra kavonozlara koyabilirsiniz. Bu marmelatı kek, pasta ve kurabiyelerde de kullanabilirsiniz.
Elif'in notu : Kaynamaya başlayınca İçine bir tatlı kaşığı margarin yada tereyağı koyuyoruz, bu kaynarken üzerine kef çıkmasını önlüyor elinizde kaşık durmadan köpük almaktan kurtuluyorsunuz berrak bir reçeliniz ve marmelatınız oluyor.
1 Nisan 2016 Cuma
MOZAİK PASTA
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Mozaik pasta denince küçüklüğüm aklıma gelir tabi o zamanlar bu kadar değişik pasta börek çeşidi yok bildiğimiz nadir çeşitlerden biriydi mozaik pasta bende çok severdim şimdilerde pek yapmıyorum geçenlerde misafirlere ne yapayım derken aklıma geldi ve yapmışken fotoğraflarını çekip tarifini bloğa yazayım dedim.Birsen yengem çok güzel yapar bende şimdi Elif versiyonunu veriyorum.....
MALZEMELER
- 200 gr. tereyağı
- 1,5 paket pötibör bisküvi(350 gram)
- 4 çorba kaşığı toz kakao
- 5 çorba kaşığı pudra sekeri
- 2 adet yumurta
- ceviz
- Hindistan cevizi (üzeri için)
Bisküvileri bir kapta çok ufak olmayacak şekilde kırıyoruz.Bisküvileri oğluşum kırdı . Tereyağını eritip ocaktan alıp diğer malzemeleri ve bisküviyi ekleyip karıştırıyoruz . Malzeme içine yakıştırdığınız ve damak zevkinize uyan tüm kuru meyve ve yemişi koyabilirsiniz size kalmış ben sadece ceviz ekledim . Hepsini karıştırdıktan sonra yağlı kağıda sarıp istediğimiz şekli verip dondurucuda bekletip istediğimiz zaman kesip servis yapıyoruz. Ben her zaman yaptığımda yağlı kağıda sarıyordum bu sefer yarısını netten gördüğüm kavurma şekillendirmede kullanılan pet şişe yöntemini kullandım. Nette 1,5 lt. pet su şişesi kullanılıyordu ben kolay ikram edilmesi için 500 ml'lik pet şişe kullandım şişenin ağız kısmını kesip harcı bastırarark içine koydum donunca çıkartmak içince pet şişeyi kesitim .Servis içinde mozaik pastaları parmak kalınlığında kesip yan taraflarını hindistan cevizine buladım.. Görünüsü çok güzel tadıda nefisti....En yakın zamanda sizde deneyin derim....
31 Mart 2016 Perşembe
ARABAŞI ÇORBASI ESKİLERDEN KALMA VE ÇOK LEZZETLİ
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Bu çorba Anodolu'da çoğu yerde bilinip yapılır. Aksekide soğuk kış günlerinde dost meclislerinde genelde av hayvanlarıyla kaz, tavşan keklik , hindi , tavuk v.s kullanılarak bu çorbayı yaparlarmış . Hatta tekerlemeler bile söylemişler.
“Arabaşı yapılırsa hindiden Ben gelirim ikindiden.
Arabaşı yapılırsa tavşandan Ben gelirim akşamdan. . .
Arabaşı yapılırsa kazdan Ben gelirim yazdan. . .
Arabaşı yapılırsa boyundan Ben gelirim oyundan. .
Arabaşı yapılırsa keklikten Ben gelirim eşikten
Arabaşı yapılırsa tavuktan Ben gelemem soğuktan”...
Akşam yemeğinden sonra yapılıp içildiği için Ara-aşı kelimesi zamanla Arabaşı olarak adlandırılmış. Çok leziz bir çorba farklı bir sunumu var. Biz tabi av hayvanı bulamayız bulsak bile kıyamam o yüzden tavuk etini tercih ediyoruz. Şimdi tarife geçelim, tarif bu konuda armızda en çok bilgisi olan Fethiye sultandan......
MALZEMELER
- 1 Adet Tüm Tavuk ( kaz, ördek, tavşan, hindi eti de olabilir )
- 2 çorba Kaşığı Un
- 2 çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1 çorba Kaşığı Biber Salçası
- Pul Biber
- yarım limon suyu
- 2 Litre Su
HAMUR MALZEMELERİ
- 5 bardak Su
- 1 Kase Un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 Tatlı Kaşığı Tuz
YAPILIŞI
Önce hamuru yapmak la başlıyoruz . 4 bardak suyu ocağa koyup içine tuz ekliyoruz ve kaynatmaya bırakıyoruz öteyandan bir kasenin içine unu koyup bir bardak suyla açıyoruz boza kıvamı gibi olacak ocaktaki suyun içine kasedeki unu yavaş yavaş ince ip gibi akıtarak karıştıtarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz . daha sonra ıslattığımız tepsinin içine döküp düzlüyoruz .
Tavuğu haşlarız , eti kemiğinden ayırırız , Erittiğimiz tereyağının içinde unumuzu rengi koyulaşmaya başlayana kadar kavuruyoruz salçaları ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz en son kırmızı biberini ekleyip içine topaklanma dan yavaşça karıştırarak suyunu ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz . Kaynamak ta olan çorbamıza dittiğimiz tavuğumuzu ekleyip bir beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz. içine limon suyunu ekliyoruz . Biz çorbayı yaparken tepsiye döktüğümüz hamurumuz soğuyup yeme kıvamına geldi . şimdi sunum geçeceğiz sunum çok önemli. tepsideki hamurları kesip çorba kasesini ortaya koyuyoruz ilk önce kaşığımıza hamurdan bir parçalayıp daha sonra çorbadan alıp çiğnemeden yutuyor usülü bu ama siz benim gibi hamuru çorbanın içine de koyabilirsiniz. Afiyet şifa sağlık olsun....
30 Mart 2016 Çarşamba
PORTAKAL REÇELİ
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
MALZEMELER
- 9 adet portakal (benim portakal çok küçük olduğu için)
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon(Eğer portakal ekşiyse gerek yok)
- Bir tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
Portakaların kabuklarını rendeleyin. Rendelediğiniz kısmı atmadık ,portakal şekerlemesi yaptık . Portaklalları bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar su koyun. ocağa koyup beş dakika kadar kaynatın Ocaktan alıp suyunu süzün. (suyunuda soğuduktan sonra sirkede kullandım.)Portakalları soğuk suda tutun. Portakalları küçük lokmalar halinde doğrayın (Benim portakallar çok çekirdekli olduğu için oldukça zorlandım.) Diğer tarafta tencereye limon suyu, şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Koyu bir şurup olana kadar kaynatın. Portakalları içine atıp hafifçe karıştırın. Yeterince kıvama gelince altını kapatıp henüz sıcakken kavonoza koyup ağzını kapatıyoruz.
Elif'in notu : Kaynamaya başlayınca İçine bir tatlı kaşığı margarin yada tereyağı koyuyoruz, bu kaynarken üzerine kef çıkmasını önlüyor elinizde kaşık durmadan köpük almaktan kurtuluyorsunuz berrak bir reçeliniz oluyor.
29 Mart 2016 Salı
PORTAKAL KABUĞUNU ŞEKERLE SAKLAYALIM...
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Portakalın aroması o kadar güzeldir ki keklerde , muhallebiler de hamur işlerin de kullanılır, özellikle yazın pek bulunmuyor portakal , ben de reçel yaptığım portakalların rendelediğim kabuklarını şekerle karıştırıp muhafaza ediyorum gerektiğinde de çıkarıp kullanıyorum.
MALZEMELER
- Portakal
- Şeker
YAPILIŞI
Portakal kabuğunun rendeleyin, içine şeker ekleyin karıştırın . Bir portakala ortalama iki kaşık şeker katabilirsiniz isteğe bağlı fazlada ekleyebilirsiniz. Benim yaptığım gibi şekerle karıştırdıktan sonra derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz yada bir kavanoza yerleştirip buzdolabının rafında saklayabilirsiniz . Bu şekilde uzun süre dayanıyor.
MİNYON LİF YAPTIM .....
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Yusuf la nette gezerken gördük minyonlu lifi tabi bizimki çok beğendi anne bana da yaparmısın deyince dayanamadım yaprarım dedim bir kaçgün içinde ipleri tedarik edip başladım..Hiç aklıma gelmezdi birgün lif öreceğim çünkü o kadar çok varki sağ olsun eş dost yaşlı teyzeler hepsi lif örüyorlar... Ama bu lif o teyzelerin ördüğü gibi çiçekli böcekli değil değişikti çocukların ilgisini çekecek cinsten çizgifilm kahramanı minyonluydu hemencecik ilkini örüverdim aman Allah'ım ne zevkli ikincisini de ördüm hatta şu an yazımın taslağını yazarken üçüncünün yarısındayım.. ..böyle zevkli örülünce halasının mavişine de öreyim dedim Daha life başlamadan şevval bende isterim diye söylenmeye başladı ona da öreceğim mecburen :) Yusuf ördüğüm lifleri anne bunlar kimin diye sorunca şevval ve umut'a dedim benim sevgi böceğim hemen Yağız Alpe'de örelim anne dedi arkadaşı Metehan'ı da unutmadı anlıyacağınız toplam da beş adet öreceğim .. Örerken resimlerini de çektim belki sizlerde örmek istersiniz.
24 Mart 2016 Perşembe
HOMEMADE CITRUS CLEANER..ORANGE VİNEGAR ...PORTAKAL KABUĞUNDAN HER DERDE DEVA SİRKE YAPIMI...
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
RESİMDEKİ 4 LİTRELİK ŞİŞEDEKİ SİRKE 2017 YILINDA BAHÇEMİZDEKİ PORTAKALLARDAN YAPTIĞIMIZ SİRKE |
Oğlum doğduktan sonra organik işine merak sardım özellikle bronşit olması sebebiyle toz ve deterjanlara karşı hassas olmam gerektiğini öğrendim. Bebekken çamaşırlarını bebeklere özel deterjanlarla yada sabunla yıkardım ama daha sonra araştırmalarımdan bebeklere özel de olsa deterjan içeriyordu. Bu işin içine girdikçe her gün birşey öğreniyorsunuz ve denemelerde bulunuyorsunuz . Sirkeyle tanıştım .... Sirkeyle tanıştım diyorum çünkü sirkeyi sadece salata ve yemeklerde kullanıldığını biliyordum.. Temizlikten gıdadan sağlığa kadar herşeyde kullanılıyor. Peygamber Efendimiz (sas) birkaç hadîs-i şeriflerinde sirke hakkında oldukça iltifatkâr ifadelerde bulunarak, sirkeye dikkatleri çekmiş ve; "Sirke ne güzel katıktır. Allahım! Sirkeyi bereketlendir. Çünkü sirke benden önceki peygamberlerin katığı idi. İçinde sirke bulunan ev fakirleşmez." buyurmuşlardır. İslâm tıbbına dev eserler veren başta İbn-i Sînâ olmak üzere, birçok ilim adamı sirkenin özelliklerinden bahsederler.
İlk olarak Asmamızdan hasat ettiğimiz kokulu laz üzümlerinden sirke yaptım .... Şimdide Bahçemizde olan portakal ağacımızın meyvelerinden çok methini duyduğum portakal sirkesini denedim..
O kadar tesirliymişki mesela ayaktaki mantarlardan elinizde çıkmayan inatçı lekelere yerleri silmek küf lekelerini çıkarmak ayrıca sirke bakterileri ve kötü kokuları önler saçlarınızı yıkarken durulama suyuna koyarsanız saçınız için şaç kremi kullanmak zorunda kalmazsınız ve kepeklerinizden kurtulursunuz. Çamaşır yıkarken yumuşatıcı gözüne koyarsanız çamaşırlarınız yumuşacık olur herkes saç ve çamaşır için kullanmaktan çekiniyor inanın hiç bir şekilde sirke kokmuyor içiniz rahat olsun .Bulaşık makinesinin parlatıcı gözüne koyarsanız bulaşıklarınız hem parlar hemde kimyasal parlatıcıların kalıntılarını yemeklerler vücudunuza girmez.... Anlıyacağınız mevlanın bir mucizesi sirke ......
MALZEMELER
- Portakal, Mandalina, Limon kabuğu
- Nohut (4-5 adet)
- Su
- Tuz
YAPILIŞI
YOĞURDUN SUYUNU SÜZELİM.....
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Yoğurdun üstüne havlu kağıdı serip kavanozu kaseye yerleştiriyoruz. . |
Bu şekilde dolapta bir kaç saat bekletiyoruz. |
Yoğurt istediğiniz kıvama gelene kadar bekletebilirsiniz. |
Suyu süzülen yoğurt takriben iki parmak azalıyor.
|
17 Mart 2016 Perşembe
YOGURT FERMENTATİON WİTH BUTTER ,TEREYAĞI İLE YOĞURT MAYALAMAK ...
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Daha önceki günlerde televizyonda gördüğüm Dr. Ümit Aktaş'ın tarif ettiği nohut mayasını denemiş ve sizinle paylaşmıştım. Hoca taze süt kullanmak kadar mayanın da önemli olduğunu kendi mayamızı kendimiz yapabileceğimizi söylemiş ti bende uyguladığım tarifte başarılı sonuç aldım hatta eşe dosta dağıttım, gerçekten çok leziz bir tadı var hazır yoğurda benziyor ama anlayamadığım bir sebepten bazen yoğurt sünüyor denemelerle bunu da çözerim inşallah. Geçenler de komşular la sohbet sırasında söz yoğurt da geldi ve Semra abla tereyağıyla da yoğurt mayalandığını organik tereyağ olduğunda çok güzel olduğunu hatta bir akrabasının yaptığını söyledi .Bunu da mutlaka denemeliydim ama organik tereyağı nerede sütü bile zor bulurken, aklıma buzlukta biriktirdiğim sütün kaymağı geldi ondan tereyağ yaparım bundan da maya yaparım süper olur dedim, hala biriktiriyorum tereyağ yapacak kadar olmadı tabi tereyağ yoksa maya da yok. Şeker hastasıyım mecburen ara öğün yapıyorum bazen meyve bazen süt, yoğurt o gün canım ne isterse, İşe gelirken ufak bir kavonoza sütcümden aldığım sütü koydum ılık dursun diye yanımda bulunan kaloriferin üzerine bıraktım öğleden sonraki ara öğünüm de sütü içmek için açtığımda bir baktım koyulaşmış kesildi diye düşündüm ama yoğurt kokuyor ve yediğimde baktım ki oldukça lezzetli anladım ki sabah sütü koyarken sütün üzerinde oldukça yoğun yağ tabakası vardı ve bu da tereyağ gibi sütü mayaladı ... İlk kendi kendine mayalanan yoğurdu afiyetle yedim sonradan aklıma keşke hepsini yemeseydim bundan da tekrar maya yapsaydım diye düşündüm ....Bu olay başıma ikinci kez gelince yoğurdun hepsini yemedim tabi bir miktar bıraktım ve onuda ufak kavonoz da mayaladım sabah kalkınca ilk işim onu açmak oldu ve mutlu son harika bir yoğurt daha .... Bilmiyorum beceremiyorum demeyin inanın bir kez yaptıktan sonra her zaman yapacaksınız. Sizde ister nohutla, ister tereyağınla yada ev mayasıyla nasıl yaparsanız yapın yeter ki içinde ne olduğu belirsiz o sentetik yoğurtları yemeyin.....
Bismillahirrahmanirrahim......
MALZEMELER
YAPILIŞI
Sütü kaynatıp biraz soğumasını bekliyoruz çokta soğumayacak serçe parmağınız içinde yediye kadar sayıyoruz ve yanmaya başladıysa süt hazır demek . Tereyağını bir kasenin içinde sıcak sütle eziyoruz kavonoza aldığımız sütün içine döküp bir kaşıkla karıştırıp agzı açı bir şekilde sarıp mayalanmaya bırakıyoruz takriben beş altı saat sonra açıp buzdolabına kaldırıyoruz....Afiyet olsun...
Elif'in notu : Bazı arkadaşlar tereyağından yoğurtmu mayalanır dedi, arkadaşlar çıtayı yükseltiyorum çam kozalağından, karınca yumurtasından (karıncalara kıyamam bu yüzden asla deneyemem) ve TRT'nin belgeselini yaptığı çiy tanelerinden yoğurt mayalanıyor .
Belgeseli burdan izleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=8MX-0IPK50Q.
Elif'in notu : Bazı arkadaşlar tereyağından yoğurtmu mayalanır dedi, arkadaşlar çıtayı yükseltiyorum çam kozalağından, karınca yumurtasından (karıncalara kıyamam bu yüzden asla deneyemem) ve TRT'nin belgeselini yaptığı çiy tanelerinden yoğurt mayalanıyor .
Belgeseli burdan izleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=8MX-0IPK50Q.
16 Mart 2016 Çarşamba
ETİ PUFTAN KARDAN ADAM YAPTIK ..... OĞLUMUN ŞAHESERLERİ .....
بِسْـــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim.....
Oğluşum la birlikte işten geldiğimde aktiviteler yapmak adeta beni dinlendiriyor. Onla birlikte özellikle kek, pasta yapmak ve süslemekten birlikte zaman geçirmekten çok mutlu oluyoruz...
Yusuf''umun da eli çok becerikli inanın bazen bir şey yaparken ''anne şöyle yapsak''diye bana fikir bile veriyor . Sırada hala plan aşamasında olan Yusuf'un yeni trenine platform yapacağız. Malum biz çalışan anneler çocuklarını kreşe verdikleri için çoçuklar küçük yaşta oralar da el becerisi de kazanıyor ben çok şanslıyım daha önce iki sene özel bir süt okuluna gitti oradaki öğretmen ve ablalarında çok memnun kaldık Yusuf'un okulu sevmesine onların çok faydası oldu taşınma sebebiyle Yusuf''u devlet okuluna verdik ben önce pek göndermek istemedim ama ön yargılı olmamak lazımmış inanın en az özel okul kadar memnun kaldık Allah'a şükürler olsun öğretmenleri çok ilgili geçen sene Seven Öğretmeniz vardı bu sene de Sibel öğretmenimiz var harika insanlar gözüm arkada kalmıyor biliyorum ki ben olmasam da çocuğumla benim kadar ilgilenecek birisi var. Hasta olsa bile ''anne ben okula gitmek istiyorum .'' diye ısrar ediyor oğlum. Böyle öğretmenler çocuğun okula ısınmasını ilerleyen günlerde de çocuğun okulda başarısını etkilediği kanısındayım. Okulda her cuma günü paylaşım günümüz oluyor her hafta değişik bir öğrenci ister küçük bir hediye yada pasta börek gibi şeyleri arkadaşına ikram ediyor, bizde ayıcıklı kurabiye ve kalem hediye etmiştik, Yusuf'un bir arkadaşı paylaşım gününde Eti Puftan Kardan Adam yapmış ne zamandır ''anne bizde yapalım'' deyip duruyordu. geçenlerde markete gittiğimizde malzemeleri aldık ve hemencecik yaptık . Sizde kuzularınızla yapın derim....
- 2 Adet Eti Puf
- Bonibon
- Damla Çikolata
- Tahta Çubuk
YAPILIŞI
İki adet eti pufu tahta çubukla birleştirip resimde görüldüğü gibi damla çikolata ile göz ve düğmeleri ve bonibonla ağzını yapıyoruz. En son olarak poşetliyip kurdela ile bağlıyoruz.
İki adet eti pufu tahta çubukla birleştirip resimde görüldüğü gibi damla çikolata ile göz ve düğmeleri ve bonibonla ağzını yapıyoruz. En son olarak poşetliyip kurdela ile bağlıyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)