بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Çok duymuştum kızarmış mantıyı ama yapması bir türlü nasip olmamıştı. Biraz İnternette tarifine bakındım Nursel'in mutfağının yıllar önce Kayseri de yaptığı proğramı izledim iki çesit kapaması var ben ikisini de uyguladım özellikle yuvarlak olanı o kadar güzel oldu ki lokma tatlısı gibi kabardı. Oğluşum yerken ''Anne bunu nereden öğrendin çok güzel olmuş.''diye birkaç kere sordu ve çok yedi Yusuf çok beğendiğine göre oldukça sık yapacağız bu mantıyı . Siz de yapın derim özellikle çay yanına çocuklarınız için ideal. Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla da servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun ....
MALZEMELER
- 4 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
- 250 gram
- 1 orta boy soğan
- maydonoz
- pul biber
- tuz
ÜZERİ İÇİN
- Salça sos
- Yoğurt
YAPILIŞI
Hamuru malzemelerini karştırıp fazla katı olmayan bir hamur yoğuruyoruz. İçine koyduğumuz yoğurt fazla yağ çekmesini önlüyor mayalanmasını beklemeden hemen açabiliriz. Öte yandan kıymalı içi hazırlıyoruz. Açtığımız hamuru iki parçaya bölüp açıyoruz.
İkinci hamuru da açıyoruz onuda kare kare kesip üzerine kıymalı harçtan koyup mantı gibi kapatıyoruz.
Bol kızgın yağda kızartıyoruz. İster sarımsaklı yoğurtla ister sade servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder