بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Bahar ayları, enginarın tam zamanı şimdileri sık sık pişiriyorum ve arada derin dondurucuya koyuyorum. Çok sık yapmama rağmen baklayı sevmediğim için hiç iç baklalı denememiştim ama deneyince çok yakıştırdım. Bu şifa deposu karaciğer dostu sebzeyi ister yemek olarak ister salata yada henüz yeni çıktığı için sadece limon sıkarak tüketin derim.
MALZEMELER
- 5 adet enginar
- 500 gr. iç bakla
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet limon
- yarım bardak zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kesme şeker
YAPILIŞI
Baklaları soymakla başlıyoruz işe, tane baklaların siyah çizgili kabuklarını çıkartıyoruz çünkü soymazsak sert olur, isterseniz haşlayarakta soyabilirsiniz yada benim yaptığım gibi bıcakla da soyabilirsiniz.
Zeytinyağını tenceremize alıp içine soğanları koyup hafifce kavuruyoyoruz ve küçük küçük doğradığımız havuçları ekleyip bir dakika daha kavurup soyduğumuz baklaları ekliyoruz, üzerine tuz, şeker, limon suyunu ve enginar çanaklarımızı ters bir şekilde koyup suyunu ekleyip en kısık ateşte pişiriyoruz. Enginar çanaklarına çatal batırıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz, eğer çatal kolay batarsa pişmiş demektir.
En sonra üzerine dereotu ekleyip servis yapabiliriz. Mümkünse soğuk ve bir gün bekleyerek servis yaparsanız daha lezzetli olur.
Afiyet ve sağlıkla.....