Buda ablamın asırlardır yaptığı elmalı kurabiyesi birlikte yaptık ve fotoğrafladık yapanlara afiyet olsun.....
Hamur Malzemeleri
* 3 Su bardağı un
* 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 şeker kaşığı kabartma tozu
* 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
* 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç Malzemeleri
* 3 Orta boy elma rendesi
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 küçük boy çay bardağı şeker
* 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı
Rendelenen elmalar tarçın ve şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca isterseniz ceviz ekleyebilirsiniz.
Hamur malzemelerinin hepsini
karıştırıp azar azar un ilave edip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.
Hamuru parçalara bölüyoruz ve bir merdane yardımıyla açıyoruz
170 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Henüz soğumadan üzerine pudra şekerine buluyoruz . Afiyet olsun....