Geçtiğimiz günlerde sirke yapımını yayınlamıştım sirkem olmak üzere orda belirttiğim gibi annemin evindeki balkonun üzerine sarılmış olan üzümleri sıkmıştım posası ve kabuklarıyla ilk sirke mi yaptım suyunu da sıkıp tazeyken içip kalanını derin dondurucuya kaldırmıştım. Tadı o kadar güzel diki bu zamana kadar neden suyunu sıkmadığımızı bilmiyorum genelde bize gelenler bir iki yerler biraz olgunlaştı mı toplayıp eşe dosta komşulara dağıtırız yenir yenmez biter işte çekirdekli ve kalın kabuklu olduğu için bu üzümü bende pek sevmem... Geçen gün üzümü topladığımızda olmayan üzümleri asmada bırakmıştık şimdide onları hasat ettik. Üzümlerle ne yapabilirim diye nette gezinirken Pepeçura yapmaya karar verdim . Karadenizden yöresel bir tarif bir kaç değişik yapımı var şimdi denediğimi yayınlıyorum diğer tarifleri de elimdeki üzüm sularıyla yaptıkça yayınlayacağım. Seneye ya olur ya olmaz çünkü ne yazık ki evimizi müteahite verdik büyük bir ihtimalle yeni üzümler olmadan ev yıkılacak...:(( Biz yaptık beğendik değişik bir tadı var özellikle kokusu çok güzel. Afiyet olsun...
MALZEMELER
- 1 kg kokulu laz üzümü
- 2 kaşık mısır unu
- 1 kaşık un
- 5 kaşık nişasta
- 1 su barağı şeker
- 3 bardak su
YAPILIŞI
Üzümleri yıkayıp içine üç subardağı su ekleyip üzümler parçalanana kadar pişiriyoruz.Pişen üzümleri suyunu süzüp beş su bardağı kadar olacak, olmazsa su ekleyip içine şekeri, ılıyınca nişasta, un, ve mısır ununu yarım bardak suyla iceltip üzüm suyuna katıyoruz. Koyulaşıncaya kadar pişirip kaselere bölüyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder