şeftalili turta
Erikli turta dedim ama turtamı desem kek mi desem bilemedim .. Yurt dışından bi tarif bizim kızlar Sermin'le Derya istanbula son geldiklerinde yaptılar çok beğendim hemen tarifini aldım. Tarif için çok teşekkür ediyorum kızlara hayatımda tanıdığım yüzüne bakınca kalbinin güzelliği görünen kalplerinde zerre kötülük olmayan nadir insanlardan sizi seviyorum kızlar :)) . Birkaç kerede değişik meyvelerden denemeler yaptım müthiş bir tat bir gün beklerse daha güzel oluyor ama kalırsa tabi...
MALZEMELER
- 4 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 125 gram tereyağ
- 2 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Erik, kayısı, şeftali istediğiniz bir meyve
YAPILIŞI
Yumurta, şeker ve vanilyalar şeker eriyene kadar iyice çırpılacak, Tereyağını keki pişireceğiniz kabın içinde fırında eritiyoruz hem yağ eriyor hem kabı yağlamış oluyoruz. yağ biraz ılıyınca karıştırdığımız yumurta ve şekerin içine ekliyoruz ve elediğimiz unu da ekleyip karıştırıp tepsiye döküyoruz üzerine istediğimiz şekilde meyveleri diziyoruz .
150 derece fırında pişiriyoruz. Püf noktası buzluğa koyduğumuz meyveler den yaptığımızda meyvelerin içlerinde piştikten sonra suları birikiyor bu suyu meyvelerin üzerine sürüyoruz bu da keke parlaklık veriyor.
Eğer meyvelerde su birikmedi yada küçük parçalar şeklinde koyduysanız bir parça reçeli kekinizin üzerine sürüp parlaklık sağlayabilirsiniz. Ben erikli ve kayısılısını denedim.
afiyetler olsun....
150 derece fırında pişiriyoruz. Püf noktası buzluğa koyduğumuz meyveler den yaptığımızda meyvelerin içlerinde piştikten sonra suları birikiyor bu suyu meyvelerin üzerine sürüyoruz bu da keke parlaklık veriyor.
Eğer meyvelerde su birikmedi yada küçük parçalar şeklinde koyduysanız bir parça reçeli kekinizin üzerine sürüp parlaklık sağlayabilirsiniz. Ben erikli ve kayısılısını denedim.
afiyetler olsun....
ERİKLİ TURTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder