بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim...
Şerbetli tatlı sevenler ve görselliğe önem verenler için harika bir tatlı tarifi vereceğim sizlere minik gül tomurcuklarını kolayca yapıp ister bir yakınınıza yemeğe giderken yapıp götürün, isterseniz akşam yemeğinden sonra , ister bayramda ikram edin yada çay saatinde bir çeşit olarak çok güzel bir seçenek.
MALZEMELER
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt.
- 1 su bardağı irmik.
- 1 adet yumurta.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya
- 4-5 su bardağı un.( Aldığı kadar un )
ŞERBET MALZEMESİ
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- yarım limon
YAPILIŞI
Şerbetimizi kaynatarak yapımına başlıyoruz gül tatlımızın şekeri ve suyu karıştırarak içine limonuda ekleyip kaynatıyoruz. Kıvamı çok koyu olmayacak hazır olan şerbetimizi ılımasını için ocaktan alıyoruz.
Minik gül tomurcuklarımızın hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabımıza tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, kabartma tozu ve vanilya alıp yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Rulomuzu ortadan ikiye kesiyoruz.
Afiyet şifa olsun....
Ben şerbetli tatlıları çok severim ve çok güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM SAĞLIK SORUNLARI SEBEBİYLE UZUN ZAMANDIR BLOKLA İLGİLENEMİYORDUM GEÇ CEVAP İÇİN ÖZÜR DİLERİM.
Sil