بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim...
MALZEMELER
YAPILIŞI
Kuzu gerdanları üzerini aşana kadar suyla haşlayıp soğumaya bırakıyoruz. Kuzu ve koyun etini yiyemeyenler haşlarken içine tane karabiber defne yaprağı eklerseniz haşladığınız etin suyundan rahatsız olmazsınız.
Unumuzu tencereye alıp kokusu gidene kadar hafif kavuruyoruz. Aslında unu kavurmadan direk yaptığımız terbiyeye de koyabilirsiniz ama ben kavurmayı tercih ediyorum, içine haşladığımız ve soğuttuğumuz et suyunu süzerek ekliyoruz.
Yoğurt , limon suyu ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlıyoruz ve kaynayan tencereye kesilmemesi için karıştırarak ilave edip didtiğimiz gerdanları ekleyip tuzunu atıp bir süre bu şekilde kısık ateşte kaynatıyoruz.
Diğer taraftan tereyağ ve biberlerimizi bir tavada yakıp tabağımıza aldığımız çorbamızın üzerine dökerek servis yapıyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder