,بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Pırasalı böreklere dadandım bu aralar, hazır yufkadan, elde açma çarşaf böreğine, yada şimdi tarifini paylaşacağım çıtır mı çıtır mini gül böreği gibi pırasalı börekleri pek sık yapar oldum . Beyza' nın bize geldiği bir hafta sonu beraber yapmıştık arşivde fotoğrafları vardı buğün tarifini yazmak nasip oldu çok kolay bir börek yaparken çok zevk aldık . En yakın zamanda sizde kolları sıvayın yapın derim. Afiyetle ve sağlıkla.
Hamuru İçin:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 1 kaşık sıvıyağ
Hamuru açmak için
- Tereyağ ve sıvıyağ karışımı
Üzeri için
- Yumurta ,
- çörek otu veya susam
- 1 kğ pırasa
- Peynir
- Tuz, karabiber, kırmızı biber,
Pırasalı için yapımına geçiyoruz pırasaları ince ince doğroruz.
Pırasaları sıvı yağ döktüğünüz derin bir tencerede kavuruyoruz. Tuz ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz eğer isterseniz ocağın altını kapattığımız aşamada peynir ekleyebilirsiniz. Ben bazen peynirli bazen de sade pırasalı yapıyorum.
Yoğurduğunuz hamuru ortalama poğaça yapacak kadar bezelere ayırıyoruz.
Bu bezeleri teker teker elimizi tereyağ ve sıvığağ karışımına batırıp incecik açıyoruz.
Açtığımız hamurun üzerine pırasalı içi serip ilk önce rulo şeklinde sonra gül şeklinde sarıyoruz.
Sizde mutlaka deneyin derim kolay ve bir o kadar da lezzetli olan pırasalı gül böreğini.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder