بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Çocukluğumuzun ve şimdide çocuklarımızın vaz geçilmezi olan ETİ CİN'in devini yaptık. Özellikle içine yaptığım portakal jölesi o kadar lezzetli oldu ki tencerenin dibini yemek için çocuklar adeta yarıştılar. Çok lezzetli ve kolay çay saatleriniz için hafif ve lezzetli tatlı yapmak isterseniz mutlaka bu de ETİ CİN'i deneyin derim.
TART KEK MALZEMELER
- 2 adet yumurta,
- 1 çay bardağı toz şeker,
- 1 çay bardağı süt,
- Yarım çay bardağı sıvı yağı,
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı un.
PORTAKALLI JÖLE MALZEMELERİ
- 2 su bardağı portakal suyu,
- Yarım su bardağı su,
- 5-6 yemek kaşığı şeker,
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta,
- yarım limon ,
- Kakaolu pasta süsü.
YAPILIŞI
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser çırpalım üzerine diğer malzemeleri de karıştırıp yağlayıp unladığımız tart kalıbına döküp önceden ısıtılmıs 180° fırında pişip pişmediğini kürdanla kontrol etip pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder