Hamileliğimin yedinci ayından itibaren insüline başladım, sıkı bir diyet şunu yeme bunu yeme ara öğünler derken sabahları kahvaltıda içli köfte kızartmaları bitti tabi duruma uygun yiyecekler yapmaya, araştırmaya başladım fırında mücverlede bu dönemde tanıştım değişik çeşitlerini denemiştim o zamanlar bayadır da yapmıyorum bu gün ne pişirsem diye düşünürken evde neler var dedim kendi kendime, kabaklar geldi aklıma havuç ta var, mücver yapmaya karar verdim, eve gidince taze soğan olmadığını fark ettim onunda çaresini yan komşumuz Hatice ablanın saksıya ektiği pırasalardan almakla buldum nede olsa pırasada soğangillerden :). Mücver değişik sebzelerden ve farklı yollardan yapılan bir tarif ama nedense bizim aklımıza mücver denince hep kabak gelir bende mücver çeşitlerini denedikçe sizlerle bloğumda paylaşacağım.
- Yarım kilo kabak
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 yumurta
- 1 birkaç tane taze pırasa
- Maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- Kabartmatozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 fincandan zeytinyağ
Yağlanmış bir borcama kabaklı harcımızı döküyoruz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder