Bumerang - Yazarkafe

9 Kasım 2016 Çarşamba

FIRINDA MÜCVER DEĞİŞİK BİR TAT.......


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......



Hamileliğimin yedinci ayından itibaren insüline başladım, sıkı bir diyet şunu yeme bunu yeme ara öğünler derken sabahları kahvaltıda içli köfte kızartmaları bitti tabi duruma uygun yiyecekler yapmaya, araştırmaya başladım fırında mücverlede bu dönemde tanıştım değişik çeşitlerini denemiştim o zamanlar bayadır da yapmıyorum bu gün ne pişirsem diye düşünürken evde neler var dedim kendi kendime, kabaklar geldi aklıma havuç ta var, mücver yapmaya karar verdim,  eve gidince taze soğan olmadığını fark ettim onunda çaresini yan komşumuz Hatice ablanın saksıya ektiği pırasalardan  almakla buldum nede olsa  pırasada soğangillerden :).  Mücver değişik sebzelerden ve farklı yollardan yapılan  bir tarif ama nedense bizim aklımıza mücver denince hep kabak gelir bende  mücver çeşitlerini denedikçe sizlerle bloğumda paylaşacağım. 



MALZEMELER


  • Yarım kilo kabak
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 yumurta
  • 1 birkaç tane taze pırasa
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Kabartmatozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 fincandan zeytinyağ






YAPILIŞI

Bir kabın içine  kabakları rendeliyoruz. 


Üzerine patates ve havuçları da rendeliyoruz. 




 

Hepsini karıştırıp  elimizle suyunu sıkıyoruz. 






Üzerine diğer bütün malzemeler eklendikten sonra iyice karıştırılır.  
Yağlanmış bir borcama kabaklı harcımızı döküyoruz. 

Üzerine çörek otu ve kırmızıbiber döküp bir bıçakla dilimliyoruz.. 
Fırında 180 derecede 30-40 dakika pişirilip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder