بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Geçen sene derin dondurucu almıştık bu arada kendisinden çok memnunuz ama inanın o bile yetmiyor artık.Kışın domates ve biber bulamıyoruz ya da bulsak ta ne tadı var ne tuzu işte çözüm, derin dondurucuda olmazsa olmazım menemenlik bu sene yapmakta biraz geç kalsakta sonunda on kilo kadar domatesten yaptım . . . Tek menemen yapmakta kullanmıyorum yemeklerde de çok kolaylık oluyor, mutlaka yapın derim .... Şimdiden afiyet şifa olsun...
MALZEMELER
- 10 Kilo domates
- 1 kilo biber
- Tuz ve yağ
Öncelikle domatesleri güzelce yıkayıp bir bıçakla önüne ve arkasına artı yapıp sıcak suya atıyoruz böylece kabuklarını kolayca soyuyoruz . İsterseniz kabuklarını direk bıçakla da soyabilirsiniz. Soyduğumuz domatesleri küçük küçük doğruyoruz.
Diğer taraftan biberlerimizi yıkayıp istediğiniz büyüklükte kesip tencereye yağın içine koyup kavuruyoruz, kavrulan biberlerin içine domatesleri atıp biraz pişince tuzunu atıp altını kapatıyoruz .Tencereyi ocaktan alıp menemenlerimizi soğutmaya bırakıyoruz .
Soğuyan menemenleri Tupperware antartikalarımıza bölüp derin dondurucuda donduruyoruz kalıp haline gelen menemenlerimizi buzdolabı poşetlerine koyup kışın yemek için derin dondurucuya yerleştiriyoruz. Benim yaptığım on kilo domates, bir kilo biberden on kalıp çıktı geçen sene elli kalıp kadar yapmıştım ve kışın bitimine kadar anca yetti, bu sene birkaç sefer daha menemen yapmam gerekecek herhalde. Özellikle benim gibi çalışan bayanlar için büyük kolaylık sizde kışın evdekilere sağlıklı ve lezzetli yemekler yedirmek isterseniz kolları sıvayın ve başlayın derim şimdiden kolay gelsin ..
derin dondurucu tavsiye
YanıtlaSil