بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim...
Size genelde pirinç ve erişteyle yaptığım yoğurt çorbasının elimizin altında her zaman bulunan şehriyeli versiyonunu paylaşacağım eğer bizim gibi yoğurt çorbasını seviyorsanız en yakın zamanda yapın derim ...
MALZELER
- 1 Çay bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta
ÜZERİ İÇİN
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI
Bir kabın içine yoğurt, un ve yumurtayı çırpılıp çorbanın terbiyesini yapıyoruz.
Tencereye sıvı yağ ve şehriye konup rengi hafif sararana kadar kavrulup içine suyumusu ekleyip şehriyelerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
İçine yaptığımız yoğurtlu terbiyeyi sürekli karıştırarak ekliyoruz. Şehriyelerin tabana yapışmaması için karışrtırmamız önemli, bu arada tuzunuda ekliyoruz.
Diğer tarafta tereyağını eritip içine naneyi ekleyip bu karışımı çorbaya ilave ediyoruz ocaktan alıp ağzı kapalı bir şekilde servis için bekletiyoruz.
Arada yapıyorum bunu. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim.. Bizde sık sık yapıyoruz. Gerçekten lezzetli bir çorba.. Bu aralar yoğurdun yanında kefirde ekliyordun.
YanıtlaSil