بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Bayadır paylaşımda bulunamıyorum Yusuf'umun okulu açıldı koşturmaca derken bloğu ihmal ettim bu aralar ama bunu telefi edecek bir tarifle geldim sizlere. Şeftali sezonu bitmeden kolay mı kolay lezzetli mi lezzetli şeftalili tart pastanın tarifini paylaşacağım.
KEK MALZEMELERİ
- 2 yumurta
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 100 ml. süt
- 100 ml. süt krema(yarım kutu)
- 1 paket krem şanti
- yarım paket vanilya
- 2-3 adet şeftali
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 2 çay bardağı şeftali suyu
- 2 kesme şeker
Tereyağ ile yağlanmış tart kalıbınıza karışımı boşaltın.
Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. (Keki fazla kızarmamasına özen gösteriyoruz.)
Kreması için tüm malzemesi soğuk olarak mikserle çırpıyoruz. Ben genelde böyle tart ve turtalara çok güzel bir pasta kremam var onu yapıyorum ama bu sefer kremayı pişirme ve soğutma zamanım olmadığı için bu kremayı tercih ettim inanın buda çok lezzetli oldu tadı aynı pastanedeki kremalar gibi bana da alternatif hızlı bir secenek oldu.
Pişen tart keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp servis tabağına alıyoruz orasına çırptığınız kremayla dolduruyoruz.
Şeftalileri kabuklarını soymadan ince bir şekilde dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin.
Tart jöle içinde şeftali suyunun içine nişastayı ve şekeri ekleyip, koyulaşıncaya kadar pişirip hafif ılıyınca meyvelerin üzerine bir fırçayla sürüyoruz.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip,servis yapın. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder