Kış mevsimi tariflerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bebekken yusuf'un çorbalarına eklerdim kerevizi ama kendimize hiç denememiştim, ilk kez saplarını kullanarak yaptım ve çok beğendik ekşili bir çorba oldu . Deneyin derim afiyet şifa olsun...
MALZEMELER
- 1 adet kerevizin sapları ve yaprakları,
- 1 adet yumurta sarısı,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- Yarım limonun suyu,
- 1 yemek kaşığı un,
- 5 bardak su,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- Tuz
YAPILIŞI
Kereviz saplarını ve yaprakların yıkayıp küçük küçük kıyın. sıvıyağın içinde doğradığımız sapları kavurup saplar pişince içine ununuda ekleyip kavuruyoruz ve suyunu ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu birlikte çırpıp kaynayan çorbadan terbiyeye bir kepçe alıp terbiyeyi ılıtıyoruz. Kaynayan çorbaya terbiyeyi ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. İsteğe bağlı olarak blenderdan geçirebilirsiniz. İçine tuzunu ekleyip kapatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder