DERİN DONDURUCU TERCİHİ....
Aylarca araştırmalarım sonucu bir çekmeceli dondurucu alabildim. Bu araştırmalarımda onlar hakkında öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum çünkü bu süreçte kullanıcı yorumları bana çok yardımcı oldu . İki çeşit dondurucu şekli var birincisi yatay üsten kapaklı diğeri bildiğimiz buzdolapları gibi uzun ve içinde 3 çekmece 5 çekmece ve 7 çekmece modelleri mevcut, Onlarca değişik marka ve model var. Çekmeceli modeli fazla yer kaplamıyor ve içindekiler düzenli olduğu için kolay alabiliyorsunuz. Ama üsten kapaklı dondurucuya koyduğunuz yiyecekler üst üste oluyor altta ki bir paketi çıkartırken üsttekileri çıkarmak lazım ve içinde ne var ne yok görmek zor oluyor, ama onunda avantajları var mesela kocaman bir kemik yada büyük bir parçayı koymanız mümkün anlayacağınız tercih kişiye özel bence köyde yaşayanlar, peynir, et vs için yatay dondurucuyu seçebilir. Ben çekmeceli modeli tercih ettim . Enerji tüketimi de önemli A sınıfı enerji tüketimi yapanı almanızı öneririm yoksa bir hayli yüksek fatura ödemesi yaparsınız. Ayrıca A sınıfı almakla da kalmayıp dondurucuyu sıcak olmayan bir ortamda bulundurmanız lazımmış yoksa A sınıfı olan dolabınız C sınıfı elektrik yakıyormuş. Bunları öğrendikten sonra tam almak üzereyken bir şey daha öğrendim bu dondurucuların bir normal birde no-frost modelleri varmış normal dondurucuların çekmecelerinin altında ki borularla soğutuluyor ve bu dondurucular karlanma yapıyormuş no-frost dondurucular da gözle görülen borular yok sadece raflar ve çekmeceler mevcut ve karlanma sorunu yok aralarına büyüklüklerine göre 100-300 tl arası fiyat farkı var bende almışken iyi bir şey alayım dedim tabi no-frost olanı aldım. Sonuçta seçeneklerimi üç marka ve modele indirdim ve araştırmalarım sonuncu arkadaşım Aslı'nında tavsiyesiyle Electrolux marka 6 çekmeceli no-frost modelini aldım . İnşallah tercihim iyidir, bunu ilerleyen günlerde birlikte göreceğiz. Tabi ki de bu dolabı doldurmak gerek içine koyduğum yiyecekleri ne şekilde koyduğum tavsiyelerim yanılgılarımı ilerleyen günlerde sizle paylaşacağım....MELEMEN
Melemeni kim sevmez özellikle biz kahvaltıda yazları yemeyi çok severiz. Ama kışın aynı lezzeti bulamıyoruz domatesler saman gibi domatesten başka her şeye benziyor biberler de ona keza. Komşannemin bir lafı vardır yazın artığı kışın katığı diye bizde yazdan kışın hazırlığına başladık inşallah .... ilk olarak kış için bol miktarda melemen yaptım. Hepsini teksefer de yapmadım markete pazara gittikçe üç kilo beş kilo domates alıp azar azar bir hayli melemenlik yaptım....
- Yeşil biber
- Domates
- Tuz, yağ
Normalde melemen yapar gibi yagı koyuyoruz tenceremize içine biberlerimizi ekleyip kavuruyoruz içine soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ve tuz ekleyip domateslerin diriliği geçene kadar ocakta tutuyoruz altını kapatıp soğuyan melemenleri ben tupperwarenin buzluğa giren antartikalarına eşit birşekilde boşaltıp dondurdum, donan melemenleri kaplardan çıkarıp poşetlere koyup dolapta öyle muhafaza ediyorum... Dikdötrgen olarak şekillendiği için dolapta fazla yerde kaplamıyor...
Antartika 400 ml.
FASULYE
- Yeşil fasulye
- Domates
Fasulyelerinizi ayıklayıp yıkayıp suyunu süzüp tenceremize alıyoruz.Fasulye ye domatesi ekliyoruz. Ben bir kilo fasulyeye iki orta boy domates rendeliyorum siz de fasulye miktarınıza göre domatesi ayarlayabilirsiniz. Fasulyelerin rengi dönene kadar kısık ateşte 5-10 dakika kavuruyoruz. Altını kapattıp soğuttugumuz fasulyeleri istediğimiz miktarda buzdolabı poşetlerine koyup kışın yemek için dolabımıza yerleştiriyoruz.......
BARBUNYA
- Barbunya
Ayıkladığımız barbunyaları yıkamadan ivedi bir şekilde poşetleyip dolaba kaldırıyoruz. Yıkamamamız ve acele etmemizin sebebi barbunyaların kararmasını önlemek .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder