بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Bu keki daha önce bir kaç kere yapmıştım. Hafta sonu gelen misafirlere ne yapayım diye düşünürken aklıma geldi . Kek üzerine ebru yapmak isterseniz yapın derim değişik bir deneyim .Bir nevi mutfakta sanat.... Kek asırlık kek tarifim sizde kendi kek tarifinizi kullanabilirsiniz. Malzemelerde bir değişiklik yapmıyoruz sadece tepsiye dökerken birkaç ayrıntı var. Kolay, güzel tadıyla olduğu kadar görünüşüde sizi etkileyecek. Afiyet olsun. .....
Malzemeler
- 3 yumurta
- 2 subardağından 1 parmak eksik şeker
- 1subardağı (margarin/sıvı yağ)
- 1 subardağı (yağurt/süt)
- 3 subardağı un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
Yapılışı
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz içine yağı ve sütü ekleyip unla beraber kabartmatozu vanilya eleyip karıştırıyoruz.
İki kaba ayırıp birine kakao bir yemek kaşığı su ekleyip çırpıyoruz.
Elimizde bulunan iki hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir kaşık beyaz bir kaşık kakaolu karışımı bitene kadar tepsiye döküyoruz. Bir bıçak yardımıyla ortadan başlıyarak önce aşağı sonra yukarı cizgiler çizerek ebru şeklini oluşturuyoruz. 160 derece fırında ortalama bir saat kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder