Bumerang - Yazarkafe

31 Ağustos 2014 Pazar

SPAGHETTİ ÇEREZ


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......
Youtube de Sergül Kato'nun videosun da izledim . Yaptım hemen tükendi. Yapan Sergülün eşi Yoşi Japon ama bu çerez sanırım   italyan mutfağından  deneyin derim çok basit :))

Malzemeler

  • spagetti 
  • sıvı yağ 
  • tuz,baharat    
 Yapılışı 

Teflon tavaya yağı koyuyoruz ısındığında içine spaghettileri ikiye bölüp rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Kavrulunca   havlu peçete üzerine alıyoruz . Henüz daha sıcakken üzerine tuzunu ve hangi baharatı seviyorsanız ekliyoruz. Ben yusuf'un çerezine baharat eklemedim bizim yediğimize kırmızı biber, karabiber  ve tuz koydum. Oldukça sert ama bir kaç gün kalınca daha güzel oluyor.  Ben ertesi gün istek üzerine tekrar  yaptım. afiyet olsun. 


          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder