Bumerang - Yazarkafe

9 Nisan 2018 Pazartesi

GEZMELER/GEZMELER .........İSTANBUL'DAKİ MADAME TUSSAUDS BALMUMU HEYKEL MÜZESİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......

Şubat ayında LegolandⓇ Discovery Center gezimizde Sea life ve Madame Tussauds Müzesinin biletlerini almıştık. İlk fırsat bulduğumuz hafta sonu Yusuf'umla tuttuk müzenin yollarını. Yazdık telefona navigasyona müzenin ismini hep önünden geçtiğimiz bir yermiş meğer . Bir heycanla girdik pek bir şey beklemiyordum hemen girip çıkacağız zannetmiştim ama ön yargılı olmamak lazımmış gerçekten çok zevk aldık ve eğlendik oğluşumla.






























Yusuf daha önceden müzede olduğunu öğrendiği Atamızı çok görmek istiyordu zaten ilk te onu gördük resimler çekildik bol bol .



Bir an inanamıyorsunuz geçek insan gibiler  sanki canlanıverecekler  bir çırpıda , değişik bir müze oturup yanlarına fotoğraf çektiriyorsunuz,  elleyebiliyorsunuz heykelleri sorun çıkmıyor diğer gezdiğimiz müzeler gibi değil  özgürsünüz. 




Fatih Sultan mehmet karşılıyor sedirinin üzerinde  oturarak elinle çiçekle sizleri ilişiveriyorsunuz yanına bir fotoğrafla onla çekiliyorsunuz.
 
















Ardından haşmetiyle Kanuni sultan süleyman ve büyük bir tevazuyla gönüller sultanı Mevlana'yı görüyorsunuz.

Birkaç Türk büyüğünü görerek geçiyoruz koridordan her bal mumu heykeli gördüğümüz de hayranlığımız bir kat daha artıyor gerçekten çok güzeller inanın her an birisi canlanacak hissine kapılıyorsunuz. 

Çoğunlıkla yabancı ünlülerin misafir ettiğimiz bir hole çıktık ne yazık ki asırlık sanatçı ve alim olan Leonardo da Vinci'nin heykelini göremedik çünkü kendisi başka bir sergiye konuk olarak gitmiş. 









Amadeus Wolfgang Mozart piyanosuna oturabiliyorsunuz.





Albert Einstein 
ziyaret 
ediyoruz...


















Türkiye'nin ilk kadın pilotu, Sabiha Gökçen'i ziyaret ediyoruz...






Bu arada Muhammed Aliyle kısa bir maç yapıp. Rafael Nadal ve Mariya Şarapova'la tenis oynuyoruz. 




Bir kaç heykelden sonra dünya çapında çeyrek asırlık müzenin mimarı Madame Marie Tussaud tanışıyoruz.

Müzik efsanelerinin önünden geçip MFÖ grubuna katılıp batari çalıyoruz...


 
Tom Cruise motosiklete binip ET'le bisikletle dolaşabilirsiniz... 


















Aslanlar arasında kral olup, korkunç yeşil dev Shrek'le fotoğraf çekilip, yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Bursin ve diğer bir çok ünlünün olduğu büyük bir alana geliyoruz.  

Birkaç ünlü daha görüp müze gezimizin sonuna geliyoruz. 

Genel olarak, bir Madame Tussauds balmumu figürünün uzmanlıkla şekillendirilmesi, kalıbının hazırlanması ve renklendirilmesi dört ay sürer; figürlerin her biri yaklaşık 300.000$ değerindedir.

Hayranlık la gezdiğimizi bu müzeyi sizinde en kısa zamanda gezmeniz dileğiyle..

3 Nisan 2018 Salı

HOME MADE MİXED PİZZA...KARIŞIK PİZZA

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......


Tavuklu pizza yaptığımda kalabalık olduğumuzdan bir büyük tepside sucuk, sosis ve salam ağırlıklı karışık pizza yapmıştım afiyetle yemiştik hatta o kadar bereketli olmuştu ki evlere servis bile yapmıştım ve evde de bir miktar kalmıştı. Elimde kalan hamurun hepsini kullandığımdan hamur kısmı biraz kalın oldu siz bu kadar hamurdan 3 tepsi yapabilirsiniz kalınlığı zevkinize kalmış ve gördüğünüz gibi oldukça bol malzemos oldu .Şimdiden yapanlara afiyet olsun mutlaka deneyin derim. 


PİZZA HAMURU MALZEMELERİ

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket ins. maya (kuru maya)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kesme şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • su ( aldığı kadar )
SOS MALZEMELERİ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Ketçap (istediğiniz miktarda)
  • zeytinyağı , su 
  • İstediğiniz baharat
PİZZA MALZEMESİ
  • Sucuk, Salam, Sosis, 
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • Kaşar peyniri
  • Yeşil zeytin 

PİZZANIN YAPILIŞI 
Hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz pizzamıza. Fazla katı olmayan bir hamur yoğurup ağzına streç filim çekip mayalanmaya bırakıyoruz. Bu tepsi büyüklüğünde dört pizza hamuru çıkar.. 
Şekil verdiğimiz pizzamızı yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştiriyoruz.
Sosu için bir kaseye tüm malzemeleri karıştırıyoruz. 
Pizza hamurumuzun üzerine sürüp tepsimizi fırına verip 180 derece fırında ön pişirme yapıyoruz.
Fırından çıkan pizzamızın üzerine istediğimiz malzemeyi koyup tekrar fırına verip izerindeki ler pişeceye kadar fırında tutuyoruz. 

Son olarak rendelediğiniz kaşar peynirini tüm malzemenin üzerine yayıp eriyince fırından çıkarıyoruz. 



Pizzamız yemeğe hazır afiyetle yiyebilirsiniz... Afiyetle sağlıkla....










29 Mart 2018 Perşembe

HOW TO MAKE DRİED LEMON PEEL ... LİMON KABUĞU KURUSU YAPILIŞI....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
 

Geçenlerde limon reçeli yapmıştım organik ilaçsız olduğundan kabuklarını da kurutup keklere, kurabiyelere ve çaylara koymak 
için toz haline getirdim.
https://www.yesillimon.com/




















MALZEMELER

  • 2 kilo limon kabuğu

YAPILIŞI



Limonları yıkayıp soyacakla soyuyuruz isterseniz rendende yapabilirsiniz.Soyduğumuz limonları bir kaç gün kaloriferin yanında beklettim tamamen kurumasını sağladım.



Tamamen kuruduktan sonra bende simbonun öğütücüsü vardı onda yaptım siz isterseniz havanda da dövebilirsiniz.





Kuruyan ve öğütücü de çektiğim limon kabuklarını elekten geçirdim.
Gerektiğinde kullanmak için kavonoza yerleştirdim.

22 Mart 2018 Perşembe

TURKİSH FLOUR HELVA ....GARANTİLİ UN HELVASI, 1-1-1 ÖLÇÜ,

 1-1-1 ÖLÇÜ,BİR BARDAK UN, BİR BARDAK ŞEKER, BİR BARDAK SÜT,

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                    Bismillahirrahmanirrahim......

Hepimizin Regaip kandiliniz mubarek olsun . Bloğumu ilk açtığım da paylaşmıştım helva tarifimi ama etraftan tarif için telefonlar gelince en azından sizden gelen sorularlarla anlamadığınız yerleri açıklamak için tekrar tarifimi paylaşmak istedim tabiki anlayamadığınız yer ve sorularınız olursa her zaman arayabilirsiniz. Oğluşum ve çevemdekiler sevdiği için çok sık yaparım un helvasını her zaman yaptığım şaşmayan bir tarifim var yüz kişilikte yapsanız on kişilikte yapsanız tutmaması olmaması gibi bir seçenek yok Allahın izniyle, çok lezzetli oluyor tarif soranlar ve helva severler en kısa zamanda deneyin derim... Afiyet şifa olsun ...
Yusuf Mert'in kandil  için yaptığı resim..

MALZEMELER
- 1 Bardak un
- 1 Bardak şeker
- 1 Bardak süt
- 100 gr tereyağı,
- 1 çaybardağı sıvıyağ
- ceviz


YAPILIŞI 
Öncelikle unumuzu kuru şekilde kavuruyoruz, Bir tavada tereyağını ve sıvıyağı karıştırıp eritiyoruz, kavrulan unumuzun içine eriyen yağı ve cevizi ekleyip un istediğiniz 
 rengi alıncaya 
kadar yağı , unu ve cevizi kavurup altını kapatıyoruz bir on dakika kavrulan unumuzun ılımasını bekliyoruz . Diğer tarafta sütün içinde şekeri karıştırarak eritip(Şeker miktarını isterseniz kendi damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.), unun üzerine döküp tekrar ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz altını kapatıp hafif ılıyınca servis yapıyoruz. 
 

Resimdeki helvayı Elif bu tarife göre yapmış ve bize getirdi  bende fotoğraflarını çekip yayınladım  boynuz kulağı geçermiş  inanın çok lezzetli  benim yaptığımdan farksız. 



20 Mart 2018 Salı

RECİPE FOR SEMOLİNA HALVAH DESSERT....SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ ....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......

Dün itibariyle Recep Ayına girdik inşallah bu ayın feyzi ve bereketine nail oluruz. Bu aya girme hasebiyle ocağın başına geçtim,  bu sefer un helvası yerine irmik helvası yaptım. Üç gün sonrada regaip kandili eğer irmik helvası yapmak isterseniz, aklınızda bulunsun bu sefer de benim tarifimi deneyebilirsiniz. Helvayı yiyenler çok beğendiler sizde deneyin derim....  Şimdiden ellerinize sağlık... Afiyetle... 

MALZEMELER

  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı irmik 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığıı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • yarın çay bardağı sıvı yağ,
YAPILIŞI 




Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp eritiyoruz üzerine çamfıstıklarını ekleyip bir iki çevirin. 











Tavaya irmiği ekleyip istediğiniz kıvama gelinceye kadar kavuruyoruz.







 1,5 su bardağı sütün içine 1 su bardağı şekeri ekleyip şekeri eritene kadar karıştırıyoruz. Kavrulan irmiğin üstüne şekerli sütü döküp çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. 





Tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatıp ağzı kapalı bir şekilde demlendiriyoruz.



Servis yapacağınız kaba alıp henüz sıcakken servise başlayabilirsiniz.
Afiyetle.......